Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ποντιακή Εστία: Όσα η ζωή υφαίνει ο χορός με κύκλους δένει

Και οι νεαροί Πόντιοι παρόντες όπως πάντα.


Το αδιαχώρητο σημειώθηκε στην αίθουσα της ΕΕΑΜΑ στον χορό της Ποντιακής Εστίας, το προηγούμενο Σάββατο, 30 Ιουλίου.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε έναν πραγματικά ασύλληπτο ρυθμό αφού ο μεγαλύτερος αριθμός των παρευρισκομένων ήταν νέοι. Αυτό που για ακόμη μία φορά κατάφερε η Ποντιακή Εστία, είναι να συνδυάσει την διασκέδαση με την πραγματοποίηση μιας πολιτιστικής εκδήλωσης.

Την παρουσίαση του χορού ανέλαβε η γραμματέας της Εστίας, Κατερίνα Στεφανίδη (πρώην μέλος του χορευτικού συγκροτήματος) και αφού καλωσόρισε όλους όσους ήταν εκεί, κάλεσε τον πρόεδρο, κ. Νικόλαο Κρικέλη (πρώην επίσης μέλος του χορευτικού συγκροτήματος) να ανοίξει την εκδήλωση. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Κρικέλης ανέφερε: «Ευχαριστούμε που είσαστε και φέτος εδώ. Πέρυσι είχαμε πει τρεις πατρίδες μία Εστία και φέτος λέμε τρεις γενιές μία Εστία, αφού σήμερα από αυτό που βλέπουμε είναι ότι είμαστε ο σύλλογος που κατάφερε να φέρει και την επόμενη γενιά». Στη συνέχεια ο ίδιος κάλεσε στο βήμα την εκπρόσωπο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Χρύσα Τσιώνη, που απηύθηνε και αυτή σύντομο χαιρετισμό.

Ως αντιπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας παρευρέθηκε ο πατήρ Ιορδάνης Κρικέλης.

Παίρνοντας το λόγο η πρώην πρόεδρος της Ποντιακής Εστίας και νυν υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ποντιακής Εστίας, κ. Λίτσα Αθανασιάδη, ευχαρίστησε τους δύο μεγάλους χορηγούς της εκδήλωσης, τον κ. Σωτήρη Μιχελάκο και τους ιδιοκτήτες της εταιρίας μαρμάρου Marble Centre Exclusive κ.κ. Σάκη Αθανασιάδη και Σωτήρη Κελαϊδόπουλο για την προσφορά των $10.000 του καθένας. Τους κάλεσε, δε, να κόψουν τη γενέθλια τούρτα του συλλόγου. Ευχαρίστησε επίσης και τους άλλους χορηγούς της εκδήλωσης, που ήταν το Δ.Σ. της νεολαίας της Εστίας $3000, το υπουργείο Πολυπολιτισμού $3000, τον κ. Κώστα Κυβελίδη $800, τη γνωστή ελληνική εταιρία παπουτσιών Batsanis $500, όπως και το ελληνικό ζαχαροπλαστείο Πάνθεον Coburg για την προσφορά της τούρτας. Επίσης, το γιατρό, κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, για την χορηγία της εκτύπωσης των εισιτηρίων της εκδήλωσης και την εταιρία λήψης βίντεο “Deluxe”.

Παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς μαζί με τους γονείς τους και τους παππούδες έπαιζαν τραγουδούσαν και χόρευαν. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Σπύρου Αλατσά: «Είναι απίστευτο τέτοιο πάθος και τέτοια αγάπη είναι σπάνιο να συναντήσεις. Είναι ο χορός με την περισσότερη νεολαία». Ο πρώην χοροδιδάσκαλος, Γιάννης Πιλαλίδης, όταν ρωτήθηκε πώς το καταφέρνει αυτό η Ποντιακή Εστία, δήλωσε: «Ο στόχος είναι πάντα σταθερός, δημιουργούμε σκεπτόμενους χορευτές για να εξελιχθούν σε στελέχη του συλλόγου και, μάλιστα, καλύτεροι από τους προηγούμενους. Τα μεγάλα πράγματα, άλλωστε, γίνονται από πολλούς ανθρώπους».

Η εμφάνιση του χορευτικού ήταν άψογη, όπως πάντα, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου, Τάσου Αθανασιάδη. Η καινοτομία φέτος ήταν ότι συνοδεύτηκε με την πρώτη επίσημη εμφάνιση της μουσικής ομάδας του συλλόγου. Ο Γιώργος Σεβαστόπουλος, που την καθοδηγούσε, με άλλους δύο νέους λυράρηδες, τους Τάσο Αθανασιάδη και Στέφανο Λεβογιάννη, γέμισαν παραδοσιακά ακούσματα την αίθουσα. Στο τραγούδι ο Αλέκος Ιντζιάδης, ο Γιάννης Καράδης και η Σοφία Καραγιαννίδου, σκόρπισαν ρίγη συγκήνησης με τις ερμηνείες τους.

Πηγή: Νέος Κόσμος