Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Δελόγλου

Έφυγε χθες βράδυ από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, μετά από μάχη που έδωσε τους τελευταίους μήνες με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος της Ομογένειας και στενός συνεργάτης επί σειρά ετών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ Γιάννης Δελόγλου βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την Ομογένεια.

Σε όλους μας θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα το κουράγιο του, η όρεξη για ζωή, το καθαρό του βλέμμα, η αγάπη του για τους φίλους και την οικογένειά του αλλά και τον απόδημο ελληνισμό που για δεκαετίες υπηρέτησε δημοσιογραφικά με κύρος, υπευθυνότητα και απαράμιλλο επαγγελματισμό και πάθος.

Ο Γιάννης Δελόγλου γεννήθηκε το 1947 στη Νέα Ζίχνη Σερρών είχε πολύπλευρη κοινωνική παρουσία ανάμεσα στους συλλόγους και τα σωματεία της ομογένειας της Γερμανίας.

Ως ιδρυτικό μέλος, ως πρόεδρος, Γραμματέας ή απλό μέλος. Διετέλεσε καθηγητής διαιτησίας Ποδοσφαίρου. Διετέλεσε ανταποκριτής του εθνικού ιδρύματος ραδιοφωνίας και ήταν μέλος των εκδόσεων Γερμανίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοσιογράφων.

Ως δημοσιογράφος και συγγραφέας για την ανεκτίμητη προσφορά του στα δρώμενα του ελληνισμού, τιμήθηκε πάμπολλες φορές με διπλώματα από σωματεία και συλλόγους της Ομογένειας και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας. Ήταν και συγγραφέας αρκετών βιβλίων.

Άθρωπος με βαθιά γνώση και μελέτη της ιστορίας μας και υπερασπιστής της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Διοργανωτής ημερίδων για την ιστορία και την παράδοση για την τόνωση του πατριωτικού αισθήματος των συμπατριωτών μας στη Γερμανία.

Πάντα κοντά στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τον αρχιεπίσκοπο Γερμανίας στηρίζοντας κάθε πτυχή του έργου τους.

Χωρίς να λογαριάζει κόπους και έξοδα διέσχιζε όλη τη Γερμανία και την Ελλάδα προκειμένου να βρεθεί κοντά στα προβλήματα και τις εκδηλώσεις των ομογενών μας και όλων των Ελλήνων.

Ο Γιάννης Δελόγλου, ο δικός μας άνθρωπος ήταν μια ιδιαίτερη, χαρισματική φυσιογνωμία.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ και οι συνεργάτες της εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Πηγή: Ελληνική Γνώμη