Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Λ. Κουμπουλίδης: Τι δηλώνει στην επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΠΟΕ για την πρόσκληση του για αναπλήρωση τακτικού μέλους

Λ. Κουμπουλίδης: Τι δηλώνει στην επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΠΟΕ για την πρόσκληση του για αναπλήρωση τακτικού μέλους
Λ. Κουμπουλίδης: Τι δηλώνει στην επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΠΟΕ για την πρόσκληση του για αναπλήρωση τακτικού μέλους

Του Λάζαρου Κουμπουλίδη,
δικηγόρου, αντιπροσώπου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.     

Βέροια 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σε απάντηση του από 22 Σεπτεμβρίου 2014 ηλεκτρονικού μηνύματος με το οποίο με καλέσατε για αναπλήρωση τακτικού μέλους στο Δ.Σ. της ΠΟΕ (το οποίο εκ παραδρομής δεν έλαβα κατά το χρόνο της 1ης αποστολής του) παραθέτω τα ακόλουθα:

Νωρίτερα από το αναμενόμενο φάνηκαν τα ολέθρια αποτελέσματα του αθεράπευτου παραγοντισμού που οδήγησαν στην εκλογή του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ, υπό την κηδεμονία και καθοδήγηση από την «κλωνοποιημένη ΠΟΕ», τη ΔΙΣΥΠΕ, υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Παρχαρίδη.

«Οι δυνάμεις πιστές στον Γιώργο Παρχαρίδη και τον υποφαινόμενο (σημ. Γιώργο Γεωργιάδη), συνολικά αναλογούν στο 75% του εκλογικού χάρτη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ, θα έχει την βοήθειά μου όποτε και αν την χρειαστεί», έγραφε τότε με κομπασμό ο πρώην Γραμματέας της ΠΟΕ κ. Γεωργιάδης και εσχάτως δεξί χέρι του κ. Παρχαρίδη στη ΔΙΣΥΠΕ.

Η τότε λυσσαλέα προεκλογική προσπάθεια από τους «απερχόμενους» Παρχαρίδη - Γεωργιάδη να εκλέξουν πλειοψηφία από «δικούς τους» ανθρώπους, ώστε να συνεχίζουν να ελέγχουν το Δ.Σ. της ΠΟΕ, καταγγέλθηκε με σφοδρότητα εντός της Γενικής Συνέλευσης από τον επί χρόνια επιστήθιο φίλο του κ. Παρχαρίδη και πρώην Γραμματέα της ΠΟΕ κ. Κώστα Γαβρίδη, ο οποίος και έλαβε τους περισσότερους ψήφους κατά την εκλογική διαδικασία. Το εκλογικό αποτέλεσμα, απόρροια της «προεδρικής» παρέμβασης του κ. Παρχαρίδη, επικρίθηκε από τον γράφοντα με δημόσια τοποθέτηση με τίτλο «Ευλογημένος ο … απερχόμενος» (http://pontosandaristera.wordpress.com/2013/12/04/poe-4/), από τον Στρατηγό κ. Νίκο Ταμουρίδη με δημόσια επιστολή του, από τον καθηγητή Ιστορίας κ. Κώστα Φωτιάδη με το άρθρο του «Ζήτω το Παρχαριδιστάν» και άλλους συμπατριώτες που καυτηρίασαν τη «σκιώδη διακυβέρνηση της ΠΟΕ» από το διευθυντήριο της ΔΙΣΥΠΕ και τον κ. Παρχαρίδη.

Μοιραίο πρόσωπο ο άλλος επιστήθιος φίλος του κ. Παρχαρίδη και προταθείς από τον ίδιο ως συνεχιστής του έργου του στην προεδρία της ΠΟΕ, ο -παραιτηθείς πλέον- πρόεδρος κ. Φαχαντίδης, στο πρόσωπο του οποίου ο κ. Παρχαρίδης έβλεπε έναν ακόμη πιστό εντολοδόχο, έναν πρόεδρο “υπό επιτήρηση” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φαχαντίδης, έναν άχαρο ρόλο όμως που πολύ γρήγορα ο χαμηλών τόνων, αλλά με υψηλή αξιοπρέπεια πρόεδρος κ. Φαχαντίδης δεν ανέχτηκε, διαρρηγνύοντας ακόμα και την προσωπική του σχέση με τον κ. Παρχαρίδη. Η διάψευση αυτή των προσδοκιών του κ. Παρχαρίδη και η δυσαρέσκεια του κ. Γεωργιάδη, τους οδήγησαν στην αναζήτηση αφορμών για την «εκπαραθύρωση» του προέδρου, την οποία βρήκαν ακόμη και στην εθιμοτυπική επίσκεψη του στο Δήμαρχο της Θεσνίκης κ. Μπουτάρη, μετά την οποία το «διευθυντήριο» αποφάσισε και προανήγγειλε την απομάκρυνση του, γράφοντας στο διαδίκτυο ο κ. Γεωργιάδης: «Όποιος τιμά τους αρνητές της Γενοκτονίας και τους Κεμαλιστές της χώρας, ΘΑ ΦΕΥΓΕΙ…» 

Η «οργανωμένη, προσβλητική και αήθης συμπεριφορά» όπως αναφέρει ο παραιτηθείς πρόεδρος κ. Φαχαντίδης από μέλη της ανωτέρω «πλειοψηφίας εντός του Δ.Σ.», που είχαν ως στόχο τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση,  δεν υπολόγισαν όμως ορθά τις συνέπειες από την παραίτηση και του Κώστα Γαβρίδη, που είναι καταξιωμένο στέλεχος στον Ποντιακό χώρο και χαίρει ευρύτατης αποδοχής. Οι δύο αυτές παραιτήσεις αθροιστικά, στέλνουν ένα ηχηρότατο μήνυμα αποδοκιμασίας του παραγοντισμού στον οργανωμένο Ποντιακό χώρο, ένα μήνυμα αφύπνισης για όσους υπνωτισμένοι από το Όραμα για Ενότητα στον Ποντιακό Χώρο, βοήθησαν με την προεδρολαγνεία τους στη δημιουργία μιας «αντανάκλασης» ενός κατεστημένου, που θεωρητικά η ΠΟΕ είχε ως στόχο να γκρεμίσει…

Η παρούσα λοιπόν αποδοχή μου εισδοχής υπό αυτές τις συνθήκες σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο που «νοσεί», δεν έχει στόχο τη στήριξη της υπάρχουσας στρεβλής κατάστασης, ούτε την κατάληψη της «καρέκλας» στη Διοίκηση, μια θέση που τιμά μόνον όσους υπηρετούν τα Ποντιακά ιδεώδη και όχι την προσωπική τους πορεία στο χώρο.

Αντίθετα, προσδοκώ με την παρουσία μου στο Δ.Σ. να επιταχύνω τις διαδικασίες απαγκίστρωσης από «εξωθεσμικούς παράγοντες», όπως κατ’ ευφημισμό τους αποκάλεσε ο παραιτηθείς πρόεδρος και να συμμετάσχω στην απελευθέρωση και συσπείρωση των υγιών δυνάμεων στον Οργανωμένο Ποντιακό χώρο, στόχος αταλάντευτος και διαρκής του Συλλόγου που εκπροσωπώ, της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας. 

Ο Υπογράφων


Σχετικά θέματα

- Ε. Φαχαντίδης: Τι λέει για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ποντιακό χώρο