Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε το 25ο Σεμινάριο Ιστορίας και Λαογραφίας της Ομοσπονδίας Ποντίων στην Ευρώπη

Ολοκληρώθηκε το 25ο Σεμινάριο Ιστορίας και Λαογραφίας της Ομοσπονδίας Ποντίων στην Ευρώπη
Ολοκληρώθηκε το 25ο Σεμινάριο Ιστορίας και Λαογραφίας της Ομοσπονδίας Ποντίων στην Ευρώπη

Ολοκληρώθηκε το 25ο Σεμινάριο Ιστορίας και Λαογραφίας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014.

Σκοπός των ετήσιων σεμιναρίων Ιστορίας και Λαογραφίας που διοργανώνονται με επιτυχία από την Ομοσπονδία Ποντίων στην Ευρώπη είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, η επικοινωνία, η ανταλλαγή απόψεων και οι εποικοδομητικές συζητήσεις που πλαισιώνουν κάθε εκδήλωση.

Στους φιλόξενους χώρους του Συλλόγου Ποντίων "Ποντιακή Εστία" Στουτγκάρδης προσκλήθηκε από την Ομοσπονδία ο καθηγητής Θεοφάνης Μαλκίδης, Διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars ή IAGS) για να αναλύσει με ιστορικά τεκμηριωμένα στοιχεία την προσφορά των Ποντίων στο Ελληνικό Έθνος και να μιλήσει για την Αναγέννηση του 19ου και 20ου αιώνα.

Ο κ. Μαλκίδης, χρησιμοποιώντας φωτογραφικό υλικό και ιστορικά ντοκουμέντα μοιράστηκε τις γνώσεις του με το κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας δίνοντας μεγάλο βάρος στο ρόλο που μπορεί να παίξει η διασπορά στην Αναγέννηση του Έθνους σήμερα, αλλά και στο ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 

"Στο πρόσωπο του κ. Μαλκίδη βρήκαμε έναν φλογερό Πατριώτη, έναν χαρισματικό Άνθρωπο με γνώσεις και δύναμη λόγου που μας κάνει να νοιώθουμε και πάλι υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες" δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ηλίας Μαυρίδης με το πέρας της εισήγησης και του διαλόγου που ακολούθησε.

Η ΟΣΕΠΕ ευχαριστεί το Σύλλογο Ποντίων της Στουτγκάρδης και όσους συνετέλεσαν ώστε η εκδήλωση να στεφθεί με επιτυχία.