Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Έκτακτο συνέδριο πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Ποντίων Ευρώπης - Τι θέματα θα συζητηθούν

Έκτακτο συνέδριο πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Ποντίων Ευρώπης - Τι θέματα θα συζητηθούν
Έκτακτο συνέδριο πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Ποντίων Ευρώπης - Τι θέματα θα συζητηθούν

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη προσκαλεί τα μέλη - σωματεία της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. στο έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 στο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας της Φραγκφούρτης, Adalbert Strasse 23, 60486 Frankfurt.

Οι εργασίες των θα ξεκινήσουν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 13:00, ενώ η αναγνώριση των συνέδρων θα γίνεται από τις 11:00 π.μ.

1. Χαιρετισμός και εξακρίβωση (διαπίστωση) Απαρτίας.
2. Εκλογή Προεδρείου
3. Έγκριση Ημερησίας Διάταξης
4. Οικονομική ενημέρωση από τον ταμία
5. Έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. από τον Πρόεδρο
6. Έκθεση οικονομικού ελέγχου από την Ε.Ε.
7. Ερωτήσεις, τοποθετήσεις των συνέδρων επί των θεμάτων 4 και 5.
8. Ενημέρωση για τις μελλοντικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις της ΟΣΕΠΕ
9. Ενημέρωση και έκθεση πεπραγμένων και μελλοντικών δραστηριοτήτων της επιτροπής της ΟΣΕΠΕ για την διεθνοποίηση και αναγνώριση της γενοκτονίας.
10. Συζήτηση επί παλαιοτέρων αποφάσεων συνεδρίων της ΟΣΕΠΕ, άρση ή επιβεβαίωση αυτών.
11. Συζήτηση επί του ισχύοντος καταστατικού της ΟΣΕΠΕ, προτάσεις συλλόγων για τροποποίηση άρθρων, προσθήκες ή κατάργηση αυτών. Δημιουργία καταστατικού που θα εισηγηθεί σε επόμενο συνέδριο και θα λάβει την έγκριση από αυτό.
12. Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των συνέδρων
13. Ψηφίσματα συνεδρίου
14. Διάφορα

Στο συνέδριο συμμετέχουν οι Σύλλογοι-Mέλη με τους εκλεγμένους από τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων αντιπροσώπους Ποντιακής καταγωγής.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι, αδέλφια, η Ομοσπονδία μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη για το μέλλον και την ύπαρξη της στιγμή όπου οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της είναι επιβεβλημένες.

Διευκρινίζουμε ότι σ' αυτό το συνέδριο δεν θα ψηφιστεί το καταστατικό που θα κατατεθεί στο πρωτοδικείο, αλλά το καταστατικό το οποίο θα κατατεθεί και θα εισηγηθούμε στο επόμενο συνέδριο προς έγκριση από αυτό και εν συνεχεία κατάθεση στο πρωτοδικείο. Με λίγα λόγια θα φτιάξουμε ένα καταστατικό με τους συλλόγους, για τους συλλόγους που να εξυπηρετεί όλους και προπάντων τους Δημοκρατικούς θεσμούς και κανόνες λειτουργίας ενός σύγχρονου φορέα.

Με την πεποίθηση ότι η Ομοσπονδία μας ανήκει στους συλλόγους μέλη της οι οποίοι έχουν όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να έχουν τον πρώτο λόγο στον καθορισμό της πορείας της και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, το Δ.Σ. προσδοκά στην συμμετοχή σας σε αυτό το συνέδριο και την κρίνει αναγκαία και υψίστης σημασίας.

Ελάτε να χαράξουμε την νέα πορεία, ελάτε να χαράξουμε το μέλλον της Ο.Σ.Ε.Π.Ε., ελάτε να δώσουμε την ευκαιρία στις επόμενες γενιές να είναι υπερήφανες γι' αυτά που θα τις παραδώσουμε.