Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης "Μαύρη Θάλασσα" τιμά τη Μνήμη των νεκρών της Γενοκτονίας

Η Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης "Μαύρη Θάλασσα" τιμά τη Μνήμη των νεκρών της Γενοκτονίας
Η Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης "Μαύρη Θάλασσα" τιμά τη Μνήμη των νεκρών της Γενοκτονίας

Ο μήνας Μάιος είναι μια εμάς τους Πόντιους ο μήνας των επετειακών εκδηλώσεων για την Γενοκτονία που υπέστησαν οι πρόγονοί μας κατά τα έτη 1914-1923 από το οθωμανικό καθεστώς των νεότουρκων. Η φετινή εκδήλωση της Ένωσής μας θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 10 Μαΐου στις 11:15 το πρωί, αρχικά στο μνημείο μας, στην πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού (Αμισού και Αίνου) και στη συνέχεια μέσα στο παρακείμενο 3ο δημοτ. σχολείο (Αιγαίου και Αρτάκης).

Προσκεκλημένος μας ομιλητής θα είναι ο κ.Θεοδόσιος Κυριακίδης, διδάκτορας Νεώτερης Ιστορίας στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο πανεπιστήμιο La Sapienza στη Ρώμη, επιστημονικός συνεργάτης στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. και υπεύθυνος του Ερευνητικού Κέντρου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

Συμμετέχουν οι μουσικοί, η χορωδία και η χορευτική μας ομάδα. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ποντιακό κέρασμα. Τιμούμε τη μνήμη των νεκρών μας και διεκδικούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας. Ευελπιστούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Στα πλαίσια των δράσεών μας για τη Γενοκτονία συνδιοργανώνουμε με το δήμο Ν. Σμύρνης εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου με σύνθημα "Δίνουμε αίμα για το αίμα που χύθηκε".

Επίσης η Ένωσή μας διατηρεί από τις 30/4 μέχρι και αυτήν την Κυριακή 10/5 εκθεσιακό-ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Ν.Σμύρνης, με σημαντικές εκδόσεις για την ποντιακή ιστορία και τον πολιτισμό καθώς και έντυπα και dvds για το Μουσείο ποντιακού Ελληνισμού και τη Γενοκτονία.