Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας από το Σωματείο "Παναγία Σουμελά Θέρμης"

Εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας από το Σωματείο "Παναγία Σουμελά Θέρμης"
Εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας από το Σωματείο "Παναγία Σουμελά Θέρμης"

Το Σωματείο "Παναγία Σουμελά Θέρμης" τιμώντας την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στις εκδηλώσεις Μνήμης που πραγματοποιεί.

Συγκεκριμένα:

- Το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 στην εκδήλωση "Καμίαν κι Ανασπάλω σε".

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στις 7.00 μ.μ. στον πεζόδρομο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης για να πραγματοποιηθεί πομπή προς το Μνημείο της Γενοκτονίας στην Πλατεία Παραμάνα όπου θα τελεστεί τρισάγιο. Στη συνέχεια, στο θέατρο της πλατείας, θα τιμήσουμε τα θύματα της Γενοκτονίας, με ομιλία του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Θέρμης, Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου Σαμανίδη, με τραγούδια της χορωδίας και απαγγελία του χοράρχη του σωματείου κ Αχιλλέα Βασιλειάδη. Η εκδήλωση θα κλείσει με τον πυρρίχιο χορό Σέρρα.

- Την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Θέρμης, στο καθιερωμένο ιερό μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας.

- Την Τρίτη 19 Μαΐου 2015 και ώρα 18.30 στην Πλατεία Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης, στην κεντρική εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), με ομιλία του Αμερικανού Πολιτικού, Σερίφη της κομητείας του Μίντλσεξ Μασαχουσέτης, αγωνιστή για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων στις Η.Π.Α Πίτερ Κουτουντζιάν (Peter J. Koutoujian).


ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΘΕΡΜΗΣ"
ΚΑΡΑΟΛΗ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑ
Τ.Κ. 57001
ΘΕΡΜΗ
ΤΗΛ & FAX: 2310464844