Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Μία Ποντιακή παράσταση που ξεσηκώνει τις εφιαλτικές μνήμες της Γενοκτονίας

Μία Ποντιακή παράσταση που ξεσηκώνει τις εφιαλτικές μνήμες της Γενοκτονίας
Μία Ποντιακή παράσταση που ξεσηκώνει τις εφιαλτικές μνήμες της Γενοκτονίας 

Του Γιάννη Μουκίδη

Σαββατοκύριακο με θέατρο στην Ελασσόνα, αφού μετά από προετοιμασία πολλών μηνών και σκληρή δουλειά πάνω στο «σανίδι», η Θεατρική Ομάδα «Θεατροδότες» της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας παρουσιάζει στην πόλη της Ελασσόνας το έργο της φιλολόγου και συγγραφέως Κυριακής Πάντου – Ζιάκου «Η Τρίτη Κόρη».

Οι 3 παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 9, την Κυριακή 10 Μαΐου, αλλά και την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» της Ελασσόνας.

Πρόκειται για ένα ιστορικό-κοινωνικό δράμα που ξεσηκώνει τις εφιαλτικές μνήμες της Γενοκτονίας Ποντίων κι Αρμενίων, καθώς η ιστορία του διαδραματίζεται μεταξύ Τραπεζούντας και Ερζερούμ από το 1916 έως το 1919.

Ο ωμός ρεαλισμός, η δυναμική σύγκρουση βίας κι ανθρωπιάς, η συμπύκνωση του πόνου, της προσφυγιάς, της απώλειας ανθρώπων και τόπων, αλλά και ο υπερβάλλων ζήλος των ερασιτεχνών ηθοποιών αναμένεται να συγκινήσουν το κοινό, που όπως όλα δείχνουν θα κατακλύσει την Αίθουσα των παραστάσεων.

Οι παραστάσεις από την Θεατρική Ομάδα «Θεατροδότες» της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας αναμένονται με έκδηλο ενδιαφέρον από τον κόσμο της περιοχής, θεατρόφιλους και όχι μόνο.Να σημειωθεί ότι τη σκηνοθεσία, τη μουσική επιμέλεια και το συντονισμό της θεατρικής ομάδας έχει η ίδια η συγγραφέας, Κυριακή Πάντου – Ζιάκου.