Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

«40 χρόνια ιστορίας» για τους Πόντιους φοιτητές της Θεσσαλονίκης (Φωτογραφίες)

«40 χρόνια ιστορίας» για τους Πόντιους φοιτητές της Θεσσαλονίκης (Φωτογραφίες)
«40 χρόνια ιστορίας» για τους Πόντιους φοιτητές της Θεσσαλονίκης (Φωτογραφίες)

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την εορταστική εκδήλωση για τα 40 χρόνια λειτουργίας του με αυτήν την επωνυμία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης στις 18.00 το απόγευμα.

Καλεσμένοι ήταν παλαιά και νέα μέλη του συλλόγου, οι οποίοι μοιράστηκαν συγκινήσεις και μνήμες από την θητεία τους στον Σύλλογο.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών η κα Θεοφυλάκτου Άννα, επίτιμος πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, η κα Πανίδου Ιφιγένεια,πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, ο κ. Αποστολίδης Κώστας, πρώην πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, ο κ. Γαβρίδης Κώστας, πρώην πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, ο κ. Λυσαρίδης Γιώργος, πρώην γενικός γραμματέας Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, κ. Καμενίδης Χρήστος, ομότιμος καθηγητής Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο κ Μαυρίδης Σάββας, καθηγητής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, κ. Αποστολίδης Γιάννης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεντεσίδης Χρήστος, η Γραμματέας Χαριτίδου Μάρθα, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Χριστόφορος Χριστοφορίδης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν με τη σειρά, από τον παλαιότερο ως το νεότερο οι εξής: Σωματαρίδης Νίκος, Παρχαρίδης Γιώργος, Παλασίδης Νίκος, Σελβιαρίδης Παναγιώτης, Σιδηρόπουλος Θανάσης, Αργυρόπουλος Χαράλαμπος, Τοπαλίδης Σάββας, Κυριακίδης Στέλιος, Ανθιμίδης Χρήστος, Ιωαννίδου Σοφία, Παρχαρίδης Αλέξης, Δημητριάδου Νίνα, Αφουξενίδης Θεόφιλος, Λαζαρίδου Ασημούλα, Πιλαλίδης Στράτος, Βαχτανίδης Αντρέας, Παπαδόπουλος Νεκτάριος, Ζαμανίδης Κώστας και τέλος Μεντεσίδης Χρήστος.

  
Παράλληλα, έγινε σύνδεση μέσω Skype με τον Λαμπρόπουλο Δημήτρη από την Γερμανία και τον Κωτίδη Χαράλαμπο από την Αγγλία. Όλοι οι παραπάνω υπήρξαν διατελέσαντες πρόεδροι καθώς και σημαντικά μέλη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε διαχρονικά η δράση του Συλλόγου, ακούστηκαν αφηγήσεις και γεγονότα παλαιότερων ετών, εκτέθηκαν επιστολές, παλαιά βιβλία πρακτικών και καταστατικών καθώς και αφίσες από χορούς και άλλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, παρουσιάστηκαν ημερολόγια, σενάρια από θεατρικές παραστάσεις καθώς και πληθώρα φωτογραφιών. Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, τίμησε τον Τσαμουρίδη Αναστάσιο, μέλος του Συλλόγου και αθλητή της ομάδας Handball του Π.Α.Ο.Κ. για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδος 2014-2015. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι ποντιακής καταγωγής κ. Πετρίδης Γρηγόρης, έφορος της ομάδας και οι παίκτες Τσαναξίδης Χρύσανθος και Γιαννακίδης Καλλισθένης. Ενκατακλείδι, θεωρούμε πως ήταν μια βραδιά γεμάτη ιστορία που θα μείνει πραγματικά αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν.

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης για την φιλοξενία της, την Livemedia, για την κάλυψη της εκδήλωσης και όλους όσους έδωσαν το παρόν σε αυτήν την τόσο σημαντική εορταστική εκδήλωση.

* Η παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού είναι από το Photoholic Laboratory

Σχετικά θέματα