Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Γιώργος Παρχαρίδης: Ανιστόρητες οι δηλώσεις του κ. Φίλη

Γιώργος Παρχαρίδης: Ανιστόρητες οι δηλώσεις του κ. Φίλη
Γιώργος Παρχαρίδης: Ανιστόρητες οι δηλώσεις του κ. Φίλη

Ανιστόρητες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κυρίου Φίλη, ο Πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ και πρώην πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Γιώργος Παρχαρίδης. "Πρέπει να ανακαλέσει τις δηλώσεις του, καθώς έχει υποπέσει σε ολίσθημα, δήλωσε κατηγορηματικά για τον Υπουργό Παιδείας, καθώς όπως είπε με αυτό τον τρόπο κάνει δηλώσεις από το μέρος της Τουρκίας.

"Πολλά κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία του Πόντου. Θα ζητήσουμε από τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση του κου Φιλη. "

Όπως δήλωσε ο κ. Παρχαρίδης "Είμαστε σε εγρήγορση και είμαστε έτοιμοι να ξεσηκωθούμε. Να παραδεχθεί ότι έχει κάνει λάθος. Τα λάθη είναι ανθρώπινα"

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στις κοινότητες των Ποντίων ο κ.Φίλης ύστερα από τις δηλώσεις του για την γενοκτονία των Ποντίων.

Είναι άλλο πράγμα με την επιστημονική έννοια του όρου η «γενοκτονία», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, εμμένοντας στην άποψη που είχε διατυπώσει και παλαιότερα

Δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία των Ποντίων ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, καθώς κατά την άποψή του δεν πληρούνται τα «επιστημονικά κριτήρια» για έναν τέτοιο χαρακτηρισμό. Ο κύριος Φίλης, που είναι δημοσιογράφος στο επάγγελμα και όχι ιστορικός, υποστήριξε πως «πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων».


Πηγή: Livemedia