Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Online μαθήματα Ποντιακής διαλέκτου από την «Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο»

Online μαθήματα Ποντιακής διαλέκτου από την «Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο»
Online μαθήματα Ποντιακής διαλέκτου από την «Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο»

Παρακολουθείστε στιγμιότυπα της εκπομπής «ΤΩΡΑ» στο SKAI channel με την Άννα Μπουσδούκου, όπου αναγγέλλεται η ίδρυση του Pontian Institute of distance learning education (www.pon-edu.com) από τα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας Ποντίων «Παναγία Σουμελά» του Τορόντο και τον διευθυντή εκπαίδευσης της Ποντιακής κ. Στάθη Ταξίδη.

Οι Πόντιοι του Τορόντο και ολόκληρης της ομογένειας της Β. Αμερικής ξεκινούν και στηρίζουν το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό έργο για την εκμάθηση της ποντιακής διαλέκτου.

Η πρώτη δωρεάν υποτροφία φοίτησης στο τμήμα Ιστορίας Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δόθηκε στον ανιστόρητο, απαίδευτο και αστοιχείωτο Υπουργό Παιδείας της Ελλάδας, κ. Νίκο Φίλη, από τον Πρόεδρο της Αδελφότητας, για την κάλυψη των γνωστικών κενών του απαράδεκτου και αμόρφωτου Υπουργού, σε κρίσιμα θέματα της Ιστορίας της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, τα οποία αγνοεί, παραβλέπει, διαστρεβλώνει και αλλοιώνει, με σκοπό την εξυπηρέτηση προσωπικών του φιλοδοξιών και συμφερόντων που προσβάλουν βάναυσα την Ιστορική Μνήμη των 353.000 αγρίως και βιαίως δολοφονηθέντων προγόνων από το Κεμαλικό καθεστώς και τους υποκινητές του.

Παρακολουθήστε σημεία της ολιγόλεπτης μα πολύ ενδιαφέρουσας Online συνέντευξης:


Πηγή: Tgb News


Σχετικά θέματα

- Δημιουργήθηκε το πρώτο διαδικτυακό σχολείο της Ποντιακής γλώσσας