Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Οριστικό: Η Ποντιακή λύρα πάει στη Eurovision! Και το όνομα αυτού είναι...

Οριστικό: Η Ποντιακή λύρα πάει στη Eurovision! Και το όνομα αυτού είναι...
Οριστικό: Η Ποντιακή λύρα πάει στη Eurovision! Και το όνομα αυτού είναι... 

Τέλος στις φήμες και τα σενάρια βάζει η δημόσια τηλεόραση, όσον αφορά στην ελληνική συμμετοχή στη Eurovision για το 2016. Με δελτίο τύπου η ΕΡΤ ανακοίνωσε επίσημα το συγκρότημα που θα μας εκπροσωπήσει στη Σουηδία το Μαΐου. Και το όνομα αυτού είναι «Argo». Μετά την διαρροή του ονόματος των Europond η ΕΡΤ αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά τους και τη σύνθεσή τους. Η αλλαγή της σύνθεσης ήταν έτσι κι αλλιώς μέσα στο πρόγραμμα, όχι όμως και η αλλαγή του ονόματος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης αναφέρει:

Με το συγκρότημα «Argo» θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.

Το συγκρότημα «Argo» αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

Σύντομα η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό, καθώς και τους συντελεστές του.


Σημείωση: Επειδή για ακόμα μία φορά επιβεβαιωθήκαμε για τα όσα γράφουμε καθημερινά στο e-Pontos.gr και επειδή ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο, σχεδόν σχήμα, με αυτό που ακούστηκε τις προηγούμενες μέρες, εκφράσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας, τις αντιρρήσεις όχι με το ποιος θα πάει και τι θα τραγουδήσει (εξάλλου μας είναι παντελώς αδιάφορος ο συγκεκριμένος θεσμός) αλλά κατά πόσο (με βάση προηγούμενες δουλειές του συγκεκριμένου σχήματος) Ποντιακό θα είναι το συγκεκριμένο τραγούδι. Γιατί έτσι θα παρουσιαστεί από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!

Το ότι χρησιμοποιούμε μία Ποντιακή Λύρα και λέμε και δύο στιχάκια στα Ποντιακά δε σημαίνει ότι έχει καμία σχέση με Ποντιακά Τραγούδια! Μην τα ισοπεδώσουμε όλα!