Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Αποκλειστικό: Στην τελική ευθεία μπαίνει το Μνημείο Γενοκτονίας στο Δήμο Πειραιά!

Αποκλειστικό: Στην τελική ευθεία μπαίνει το Μνημείο Γενοκτονίας στο Δήμο Πειραιά!
Φωτο: Μνημείο Γενοκτονίας στα Γρεβενά

Στην τελική ευθεία μπήκε η κατασκευή του Μνημείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού που κατασκευάζεται στο ιστορικό λιμάνι του Δήμου Πειραιά.

Την προσπάθεια αυτή ξεκίνησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών τον Ιανουάριο του 2015 για εγκατάσταση Μνημείων Ποντιακού Ελληνισμού στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και του Πειραιά, όπου εκεί είχαν αποβιβαστεί οι πρώτοι πρόσφυγες.

Ο Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο δήμαρχο Πειραιά, Νίκο Μώραλη, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον κ. Μαρινάκη, για την ηθική και οικονομική υποστήριξη στο αίτημα αυτό, σημειώνοντας "ότι με τέτοιες ενέργειες η Αυτοδιοίκηση τιμά στην πράξη τον προσφυγικό Ελληνισμό του Πόντου".

Τα εγκαίνια του μνημείου αυτού προγραμματίστηκαν για την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 και το μνημείο αναμένεται να τοποθετηθεί στην πλατεία Αλεξάνδρας η οποία αναμένεται να μετονομαστεί σε πλατεία Γενοκτονίας.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, ο πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ κ. Γεώργιος Παρχαρίδης, την Τρίτη 5 Απριλίου 2015, τα προεδρεία της ΠΟΕ και της ΔΙΣΥΠΕ επισκέφθηκαν και ευχαρίστησαν τους κ. Μαρινάκη και Μόραλη. Τονίζει δε ο κ. Παρχαρίδης ότι η εκδήλωση θα συνδιοργανωθεί από το Δήμο Πειραιά και τη ΔΙΣΥΠΕ ενώ εύχεται πως θα πρέπει να μιμηθούν και άλλοι πολλοί τους κ. Μαρινάκη και Μόραλη για να γεμίσει η Ελλάδα μνημεία Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τα οποία θα συντελούν στη διατήρηση της μνήμης διαχρονικά.


Σχετικά θέματα

- Ανέγερση Μνημείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο λιμάνι του Πειραιά; 

- Αποκλειστικό: Μνημείο Γενοκτονίας κατασκευάζει ο Δήμος Πειραιά στο λιμάνι του!