Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΠΕ Χ. Αποστολίδη στον πρόεδρο της Ε.Λ.Θ. Γιάννη Αποστολίδη

Απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΠΕ Χ. Αποστολίδη στον πρόεδρο της Ε.Λ.Θ. Γιάννη Αποστολίδη
Απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΠΕ Χ. Αποστολίδη στον πρόεδρο της Ε.Λ.Θ. Γιάννη Αποστολίδη

Αγαπητοί κύριοι,

Σε απάντηση της συνεχούς αρθρογραφίας του κ. Ιωάννη Αποστολίδη Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, έχω να πω αυτές τις λίγες φράσεις: "΄Εξεστιν Κλαζομενιοίς Ασχημονείν".

Στα τελευταία παραληρηματικού περιεχομένου υβριστικά και συκοφαντικά άρθρα του κ. Αποστολίδη δεν θα μπω στον πειρασμό να αντιπαρατεθώ. Απλά να του υπενθυμίσω για όσους ξέρουν νομικά και για όσα θυμάται αυτός, ότι τα καταστατικά των σωματείων και των Ομοσπονδιών ελέγχονται και κρίνονται από τα Δικαστήρια της χώρας.

Τόσο το σύνταγμα όσο και οι νόμοι δεν επιτρέπουν στα Δικαστήρια να εγκρίνουν ένα καταστατικό το οποίο οι διατάξεις αντίκειται στο σύνταγμα και στον νόμο, πολύ δε περισσότερο εάν αυτά είναι φασιστικά.

Επίσης να τονίσω ότι δεν είμαι ο συντάκτης του καταστατικού του Σωματείου "Παναγία Σουμελά" και ότι θα ήμουν περήφανος εάν ήμουν εγώ ο συντάκτης.

Επίσης ότι το ΠΑ.Σ.Π.Ε. δεν έχει Διοικούσα Επιτροπή αλλά Διοικητικό Συμβούλιο που ορίστηκε με απόφαση δικαστική.

Για την ενότητα του ουσιαστικού λόγου, προσωπικά διαφωνώ με την είσοδο με οποιονδήποτε τρόπο της Π.Ο.Π.Σ. στην ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. (Ω!!! τι θαύμα συμφωνούμε με τον κ. Ιωάννη) ένα όργανο που δεν δέχθηκε την Π.Ο.Π.Σ σε μια προσπάθεια ενότητας πριν 4 χρόνια, η οποία έσυρε στα δικαστήρια τον Ιβάν Σαββίδη, από την οποία απεχώρησαν με βαριές καταγγελτικές εκφράσεις (το αρχείο μου στη διάθεσή σας) το σύνολο σχεδόν των Ομοσπονδιών. Υπενθυμίζω αντί πολλών το έγγραφο της Ουκρανικής Ομοσπονδίας στο οποίο η Πρόεδρός της κα Προτσένκο αποχωρώντας αναφέρει ότι, εμείς που βιώσαμε για χρόνια τον Στάλιν δεν μπορούμε να δεχθούμε ένα παρόμοιο διοικητικό καθεστώς της  ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.

Η δική μου η άποψη είναι να διαλυθούν με κοινή απόφαση και η Π.Ο.Π.Σ. και η Π.Ο.Ε. και η ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. και το ΠΑ.Σ.Π.Ε. και με εκκαθάριση και σοβαρό έλεγχο των μητρώων -μελών, να γίνει μία Ομοσπονδία Ελληνική και μία Διεθνής. 

Σε απάντηση δε του τι έκανε το ΠΑ.Σ.Π.Ε. στα χρόνια που η ΔΙ.Σ.Υ.Π.Ε. είναι ανύπαρκτη, τους προτείνω να κοιτάξουν τόσο την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου με μπροστάρη τον Ευρωβουλευτή Χατζημαρκάκη, με το οποίο καταδικάσαμε την Τουρκία για την μετατροπή ης Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε τζαμί, όσο και τις πρόσφατες δράσεις του Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συνδιοργανωτές το σύνολο των Ελλήνων Ευρωβουλευτών όλων των παρατάξεων, την συμμετοχή του Μάρτιν Σουλτς, τις συναντήσεις με τους επικεφαλείς των πολιτικών παρατάξεων του κοινοβουλίου και άλλα πράγματα τα οποία ο κ Ιωάννης Αποστολίδης δεν μπορεί ή αρνείται να τα δει. 

Παρά ταύτα στο όνομα της ενότητας δε θα 'χα αντίρρηση να διαλυθεί και το ΠΑ.Σ.Π.Ε. και η ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. και να προκύψει ένα νέο όργανο εξ υπαρχής, γιατί με κατεδαφισμένα υλικά ανακαίνιση δεν γίνεται.

Τέλος υπενθυμίζω στον κ. Αποστολίδη ότι η υπομονή έχει όρια και ότι υπάρχουν και δικαστήρια και ότι εν τέλει βρίζοντας και συκοφαντώντας όποιον πιάνει στο στόμα του εμένα, τον Γιώργο Τανιμανίδη, τον Ιβάν Σαββίδη, τον Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης & Καμπανίας, την Π.Ο.Π.Σ., το Σωματείο "Παναγία Σουμελά" κλπ, κλπ, δεν του λύνει καμία προσωπική ανασφάλεια, αντίθετα εξηγεί τους λόγους και τις αιτίες της εν γένει απομόνωσής του.

Αυτά κ. Ιωάννη. Καλημέρα σας και σας αγαπάμε.

Χαράλαμπος Αποστολίδης
Πρόεδρος ΠΑΣΠΕ

Θεσσαλονίκη 01-08-2016


Σχετικά θέματα