Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Η πρώτη Ομοσπονδία που θα απέχει από το έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο της ΔΙΣΥΠΕ

Η πρώτη Ομοσπονδία που θα απέχει από το έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο της ΔΙΣΥΠΕ
Η πρώτη Ομοσπονδία που θα απέχει από το έκτακτο Παγκόσμιο Συνέδριο της ΔΙΣΥΠΕ

Επιστολή προς όλα τα μέλη της ΔΙΣΥΠΕ απέστειλε η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας.

Στην επιστολή της αναφέρεται, με καυστικό και επικριτικό τρόπο όσα έγιναν στη συνάντηση των προέδρων των Ομοσπονδιών την περασμένη Κυριακή, την αποχή της από το έκτακτο συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού Ελληνισμού της ΔΙΣΥΠΕ όσο και στις μελλοντικές της κινήσεις

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές

Καμία χώρα δεν έχει υποστεί περισσότερα από την διαίρεση στο εσωτερικό των Ποντίων της κοινότητάς μας από την Αυστραλία (εκτός ίσως από την Ελλάδα). Μετά το επιτυχές 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ποντιακής Νεολαίας, η ομοσπονδία μας έχει και πάλι μια ζωντανή επιτροπή νεολαίας που ασχολείται ενεργά με τους αδελφούς και τις αδελφές σε όλη την υφήλιο.

Η Αυστραλία έχει δύο Ομοσπονδίες: Την Ομοσπονδία μας που είναι και μέλος της ΔΙΣΥΠΕ και την άλλη που είναι μέλος του ΠΑΣΠΕ. Σημειωτέον ότι και οι δύο ομοσπονδίες συμμετέχουν στην ΠΑΣΕΠΟΝ. Αν και οι δύο Ομοσπονδίες τώρα εργάζονται ενεργά μαζί, η διαίρεση που επικρατεί στην Ελλάδα εξακολουθεί να παρεμποδίζει την ικανότητά μας να ενωθούμε.

Μετά το κάλεσμά μας για μια συνάντηση όλων των μελών μας και μιλώντας με τους προέδρους Ομοσπονδιών, τόσο εντός όσο και εκτός της ΔΙΣΥΠΕ, στείλαμε μια επιστολή προς όλες τις Ομοσπονδίες και ζητήσαμε μια συνάντηση για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να ενώσουμε τον Ποντιακό κόσμο κάτω από τη σημαία ενός Παγκόσμιου θεσμικού οργανισμού, σε αυτή τη περίπτωση, της ΔΙΣΥΠΕ.

Πολλά βασιζόταν σε αυτή τη συνάντηση καθώς υπήρχε μια ευκαιρία για να ενώσει τους ανθρώπους μας, αν ο καθένας ερχόταν στο τραπέζι με το επίπεδο της ταπεινοφροσύνης που απαιτείται από εμάς, όταν καταλαβαίνουμε ότι το σύνολο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών μας. Δυστυχώς, μετά από 4,5 ώρες συζήτηση για προφανώς τυπικούς λόγους για το ποιος θα προεδρεύσει σε μια άτυπη συνάντηση τελικά αυτό φάνηκε αδύνατον να ξεπερασθεί.

Πριν φύγω για την Ελλάδα, κάλεσα όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας μας σε μια συνάντηση και συζήτησαν ποια θα πρέπει να είναι η θέση της Αυστραλίας σε περίπτωση που η συνάντηση αποτύχει. Η απόφαση ήταν ομόφωνη - η αποχώρηση από τη συμμετοχή μας στο επικείμενο συνέδριο της 6 Αυγούστου 2016. Μία από τις τελικές πράξεις της προεδρίας μου είναι να παραδώσω απογοητευτικές ειδήσεις και να βλάψουν έναν αριθμό από τους αδελφούς και τις αδελφές μου, ειδικά τη νεολαία της ΠΟΕ και ΠΑΣΕΠΟΝ που έχω γνωρίσει και σέβομαι και αγαπώ. Δεν νομίζω ότι μπορώ να συγχωρήσω ποτέ τους υπεύθυνους για την πανωλεθρία της περασμένης Κυριακής που μας έβαλαν σε τέτοια θέση, την Ομοσπονδία μου και μένα.

Η επερχόμενη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας είναι στις 28 Αυγούστου 2016, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να ληφθεί απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή μας ή μη στην ΔΙΣΥΠΕ. Έχουμε κάνει ό, τι μπορούσαμε και περισσότερο. Το πραγματικό μέτρο της ηγεσίας δεν είναι μόνο απλώς να μας ακούσουν, αλλά να μας κατανοήσουν. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλες τις ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο και ελπίζουμε να καταλήξουμε σε μια πιο παραγωγική προσέγγιση που περιορίζει το δηλητήριο της διαίρεσης που ξέρασε τα σύνορα της Ελλάδας ώστε να μολύνει κάθε άλλη Ομοσπονδία του Ποντιακού κόσμου. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα.


Σχετικά θέματα