Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

«Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα», για το Σύλλογο Ποντίων Πτολεμαΐδας

«Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα», για το Σύλλογο Ποντίων Πτολεμαΐδας
«Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα», για το Σύλλογο Ποντίων Πτολεμαΐδας

Με έντονα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης, αλλά και μεγάλη διάθεση να δραστηριοποιηθούν ακόμη περισσότερο για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, «υποδέχθηκαν» οι Πόντιοι της περιοχής στην Εορδαία, την ολοκλήρωση των εργασιών του Νέου Κτιρίου  του Ποντιακού Συλλόγου, στην Πτολεμαϊδα.

«Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα», δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης, η Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας Σοφία Τουμανίδου, όπου μαζί με δεκάδες μέλη και φίλους του Συλλόγου, καθ όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε,  μετέφεραν  τα υλικά και τα αντικείμενα του Συλλόγου, από το χώρο που στεγάζονταν  από το 2002 μέχρι σήμερα, στο Νέο Κτίριο που ολοκληρώθηκε.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε η κ. Τουμανίδου, «μέσα στη εβδομάδα που ξεκίνησε, αναμένεται να γίνουν τα πρώτα μαθήματα εκμάθησης χορού, στην ειδική μεγάλη αίθουσα που υπάρχει στο Νέο Κτίριο», ενώ με την ολοκλήρωση της μετακόμισης θα αρχίσει και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της νέας στέγης, η οποία περιλαμβάνει αμφιθέατρο και αίθουσα εκδηλώσεων, Βιβλιοθήκη και μουσειακό  χώρο , βεστιάριο, φουαγιέ, αίθουσες συνεδριάσεων και άλλους χώρους πολλαπλών χρήσεων.

Το Νέο Κτίριο στην Πτολεμαΐδα έχει κατασκευαστεί κατά το αρχιτεκτονικό πρότυπο του φροντιστηρίου της Τραπεζούντας και με την λειτουργία του, ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας θα απαλλαγεί από το οικονομικό βάρος της στέγασης του και παράλληλα θα έχει την δυνατότητα να αναπτύξει νέες δραστηριότητες στον χώρο του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό,  βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία της Διοίκησης του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, για την καταγραφή, συγκέντρωση, ταξινόμηση και αρχειοθέτηση του   οπτικοακουστικού και γραπτού υλικού που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας,  σχετικά με την δράση των ποντιακών συλλόγων και την ιστορία των Ποντίων.

Πηγή: ΕΡΤ