Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Tamer Çilingir: Για τον Πόντο, για την καταδίκη του Κεμαλικού Φασισμού, για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας

Tamer Çilingir: Για τον Πόντο, για την καταδίκη του Κεμαλικού Φασισμού, για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας
Tamer Çilingir: Για τον Πόντο, για την καταδίκη του Κεμαλικού Φασισμού, για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας

του Θεοφάνη Μαλκίδη

Για τον Πόντο, για την καταδίκη του Κεμαλικού Φασισμού, για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας

O Tamer Çilingir είναι ένας ακόμη συναθλητής, που από τη σημερινή Τουρκία της βίας, της καταπίεσης και του ολοκληρωτισμού, πρωταγωνιστεί στον ιστορικό αγώνα για την αλήθεια, την ιστορία, την αποκατάσταση και την αναγνώριση του μαζικού εγκλήματος εναντίον των Ελλήνων και των άλλων λαών στην Τουρκία, για την αποκαθήλωση του Κεμαλικού Φασισμού, για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. 

Το βιβλίο του Tamer Çilingir για την "Αλήθεια στον Πόντο και τι συνέβη μεταξύ των ετών 1914- 1923", από τις εκδόσεις του εξαιρετικού (επίσης) συναγωνιστή Ragip Zarakolou, αποτελεί μία σημαντική μαρτυρία για το τεράστιο  ζήτημα του Πόντου και της Γενοκτονίας.

Στο βιβλίο αναλύεται η πολιτική των Νεότουρκων 

Νεότουρκοι που σχεδίασαν και υλοποίησαν στο πλαίσιο του "εκκαθάρισης" της αυτοκρατορίας και των Κεμαλικών που συνέχισαν την ίδια τακτική. Με άλλα λόγια, ως συνέχεια των Νεοτούρκων ολοκλήρωσαν τη γενοκτονία των Ασσυρίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων.

Ο Tamer Çilingir είναι ένας έντιμος αγωνιστής, ο οποίος μαζί με άλλους όπως o Yannis Vasilis Yaylalı, o Sait Çetinoğlu, συμβάλλουν με την προσπάθειά τους στην ανάδειξη της αλήθειας για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των άλλων λαών στην Τουρκία.

Είναι αυτονόητο ότι η συμπαράστασή μας με κάθε τρόπο στον έντιμο και σπουδαίο ΑΓΩΝΑ του Tamer Çilingir και των άλλων συναθλητών μας, πρέπει να είναι καθολική και συνεχής. Προσθέτοντας πως  αν στην Ελλάδα εμείς παλεύουμε με  την άρνηση, την υπονόμευση και άλλα εμπόδια, στην Τουρκία κατανοούμε τι έχουν αυτοί να αντιμετωπίσουν...

Υ.Γ. Η συμπόρευσή μου με τον Tamer Çilingir στο ιστορικής σημασίας συνέδριο για το Ποντιακό ζήτημα που έγινε στην Άγκυρα τον Απρίλιο του 2016 αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή. Ο αγώνας για την κατάρρευση του Κεμαλικού φασισμού, του προδρόμου του Ναζισμού, η πορεία ελευθερίας, δημοκρατίας και αλήθειας συνεχίζεται.