Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ακόμη μία αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Καναδά

Ακόμη μία αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Καναδά
Ακόμη μία αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Καναδά

Ακόμη μία αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Δήμο της Άσοβας του Οντάριο Καναδά έρχεται τις Άγιες τούτες μέρες!

Με εντατικούς ρυθμούς το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο στον Καναδά εργάζεται πυρετωδώς προωθώντας την Αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ο στόχος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, είναι ύψιστος και πρωταρχικός. Αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα των απογόνων των 353.000 ποντιακής καταγωγής θυμάτων της Κεμαλικής θηριωδίας. Ο αγώνας είναι σκληρός και δίνεται σε κάθε επίπεδο: κοινωνικό και πολιτικό. 

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου με την επιτροπή Γενοκτονίας του Κογκρέσο με μπροστάρη τον πρόεδρο Γεώργιο Μάνιο που "σαρώνει" με τους ιδιαίτεροι πολιτικούς του ελιγμούς και με τη συμβολή κορυφαίων ιστορικών αλλά και νομικών πάνω σε θέματα Γενοκτονίας μέσα στα χρηστά πλαίσια της πολιτικής επιστήμης και ηθικής, συνεχίζουν τον αγώνα σε πολλά μέτωπα. Εργάζονται αγόγγυστα για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Σήμερα οι πολέμιοι του αγώνα αυτού λαμβάνουν μία ακόμα ηχηρή απάντηση ότι η δικαιοσύνη θα λάμψει. Οι αντιδράσεις και τα εμπόδια που ανακύπτουν στο δύσκολο αυτό μονοπάτι κάμπτονται με θαυματουργό τρόπο!

Οι αρνητές ας κλείσουν το στόμα τους, ας ανοίξουν τα μάτια τους και ας παρακολουθήσουν με κομμένη την ανάσα αυτό τον Ολυμπιακό άθλο που θα ακολουθήσει!

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής είναι μία πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία, λόγω των ιδιαίτερων πολιτικών και ιστορικών συνθηκών. Με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίθεται ο «θεμέλιος λίθος» πάνω στον οποίο θα «στηριχτεί το υπόλοιπο οικοδόμημα». Ο δρόμος είναι μακρύς, δύσβατος αλλά το αποτέλεσμα είναι εφικτό.

Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση του Ελληνισμού!


- Πώς φέραμε τη Γενοκτονία των Ποντίων στην καναδική Γερουσία

- Χουσάκος: Το χρέος της Κυβέρνησης του Καναδά στην Ποντιακή Γενοκτονία

- Πρόταση για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων στη Γερουσία του Καναδά

- Η Οττάβα αναγνώρισε τη Γενοκτονία και προς απογοήτευση των αρνητών, υπάρχει και συνέχεια!

- Στον Καναδά αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των Ποντίων!