Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα της παράστασης «Με το Ζορ΄ Διατρός», που παρουσίασαν οι «Ακρίτες του Πόντου»

Με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα της παράστασης «Με το Ζορ΄ Διατρός», που παρουσίασαν οι «Ακρίτες του Πόντου»
Με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα της παράστασης «Με το Ζορ΄ Διατρός», που παρουσίασαν οι «Ακρίτες του Πόντου»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρεμιέρα της παράστασης «Με το Ζορ΄ Διατρός», που παρουσίασε το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη).

Η Ποντιακή διάλεκτος είχε την τιμητική της χθες στο κατάμεστο θέατρο της Σταυρούπολης, θυμίζοντας σε όλους μας πόσο ζωντανή παραμένει. Οι εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς της παράστασης, οι ξεκαρδιστικές καταστάσεις και οι ατάκες του έργου κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και σκόρπισαν το γέλιο στην αίθουσα.

Η παραγωγή της παράστασης έγινε με μεγάλο κόπο και μεράκι αποκλειστικά από τα μέλη που απαρτίζουν την θεατρική ομάδα, για αυτό και την κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστή. Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην βουλευτής Σερρών Στάθης Κουτμερίδης, ο ιστορικός ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθηγητής Στάθης Πελαγίδης, ο ιστορικός ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Φωτιάδης, ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕ Παύλος Γαλεγαλίδης, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται την Τρίτη 25, και την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 στις 21:00.

«Με το Ζορ’ Διατρός», η ξεκαρδιστική κωμωδία στην ποντιακή διάλεκτο, σε διασκευή Κωνσταντίνου Ζουρουφίδη, βασισμένη στο έργο του Μολιέρου «Γιατρός με το Στανιό».

Σκηνοθεσία Γιάννης Γεωργιάδης, δραματουργική επεξεργασία Δημήτρης Σακατζής, σκηνικά-κουστούμια Νίκος Ιγνατιάδης, μουσική Γιώργος Μωυσιάδης.

Κατασκευή κουστουμιών: Λιάνα Παλαχίδου
Κατασκευή Σκηνικών: Τάκης Αγαθαγγελίδης
Ήχος-Φωτισμός: Πίστη Σολομωνίδου
Ζωγραφική Σκηνικού: Σταύρος Παναγιωτάκης
Υπεύθυνος θεατρικού: Μάκης Μαριάδης

Παίζουν:
Γιάννης Γεωργιάδης: Στοφόρος
Σοφία Σεφανίδου: Παρέσα
Γιώργος Βενετικίδης: Ανέστης
Γιώργος Βαλετόπουλος: Λαζίκας
Θεόδωρος Νικολαΐδης: Λουκάς
Νίκος Ιγνατιάδης: Αλέξανδρος
Λιάνα Παλαχίδου: Τσακελίνα
Ιωάννα Δεληγκιαβουρίδου: Λεμονίτσα
Γιώργος Νικολαΐδης: Λέανδρος
Ρούλα Γεωργιάδου: Παλάσα
Δήμητρα Χάνδρου: Ευριδίκη
Αργυρώ Ουσταμπασίδου: Τσόφα