Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

«Απόλλων και Πόντος είναι συνυφασμένες έννοιες»

«Απόλλων και Πόντος είναι συνυφασμένες έννοιες»
«Απόλλων και Πόντος είναι συνυφασμένες έννοιες»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ομίλου φίλων Απόλλωνα Πόντου, Μιχάλης Φωτιάδης και αναφέρθηκε στο πανό που σηκώθηκε στο Αιγίνιο για την ποντιακή γενοκτονία και τη συσπείρωση του κόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις υψηλές προοπτικές που έχει ο Απόλλων: «Η ομάδα είναι δυνατή σε όλα τα επίπεδα. Το μόνο που μένει είναι να το δείξει στο χορτάρι. Κι εμείς ως φίλαθλοι συσπειρωνόμαστε, είναι η χρυσή ευκαιρία του Απόλλωνα να πάει όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Για το πανό που αναρτήθηκε στον αγώνα με τον Αιγινιακό: «Ο Απόλλων δεν είναι απλά κοντά στον ποντιακό ελληνισμό. Απόλλων και Πόντος είναι συνυφασμένες έννοιες. Ο Απόλλων είναι ένας κρίκος στην ποντιακή αλυσίδα. Είναι τραγικό αυτό που έγινε με την απαγόρευση του μηνύματος για την ποντιακή γενοκτονία, τη στιγμή που έχουν περάσει άλλα μηνύματα σε φανέλες άλλων ομάδων. Αν οι Τούρκοι έχουν πρόβλημα με τον αριθμό 353.000 σημαίνει ότι αναγνωρίζουν τη γενοκτονία».

Για τη συσπείρωση του κόσμου: «Με την αλλαγή του ονόματος σε “Απόλλων Πόντου” η στήριξη του κόσμου έχει μεγαλώσει. Το βλέπουμε καθημερινά. Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε αλλεπάλληλες συναντήσεις στην Αθήνα, ήρθαν δεκάδες άνθρωποι να εγγραφούν στον όμιλο και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Το Σάββατο θα είμαστε στο Κιλκίς, μετά θα πάμε στη Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα. Κάθε εβδομάδα κάνουμε ραντεβού, ενημερώνουμε τον κόσμο, γράφουμε μέλη και διαδίδουμε τον Απόλλωνα και τη σχέση του με τον Πόντο. Είναι μια καλή ευκαιρία να ακουστεί το όνομα της ομάδας και να γίνει ρεκόρ πωλήσεων της φανέλας που θα βγει σε όλη την Ελλάδα. Αγωνιζόμαστε για να μην ξεχάσουμε. Όσο μπορούμε θα κρατάμε το λάβαρο του ποντιακού ελληνισμού ψηλά».

Πηγή: Metrosport