Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Το θέμα της αναγνώρισης της "Γενοκτονίας" παραμένει ψηλά για την ΟΣΕΠΕ

Το θέμα της αναγνώρισης της "Γενοκτονίας" παραμένει ψηλά για την ΟΣΕΠΕ
Το θέμα της αναγνώρισης της "Γενοκτονίας" παραμένει ψηλά για την ΟΣΕΠΕ

Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους στην καλοκαιρινή εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών του Κρατιδίου της Έσσης βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντίων στην Ευρώπη κύριος Ανέστης Οσιπίδης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πόλη της Φρανκφούρτης, όπου είναι και η έδρα της Ομοσπονδίας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι και έχει στόχο την επαφή του φορέα με την τοπική κοινωνία και τους συλλογικούς φορείς.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών κύριος Μιχαήλ Λεβενστάν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ομοσπονδία Ποντίων στην Ευρώπη και τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας για την προώθηση του δίκαιου αιτήματος μας για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, να έχει επαφές με Ευρωβουλευτές, Βουλευτές αλλά και Βουλευτές του κρατιδίου της Έσσης, με τους οποίους προγραμματίστηκαν προσωπικά ραντεβού ώστε να ενημερωθούν για το έργο και τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας.

Οι επαφές με όλα τα πολιτικά κόμματα της Γερμανίας, οι οποίες ξεκίνησαν πριν απο ένα χρόνο, φαίνεται ότι φέρνου καρπούς και θα συνεχιστούν και στο μέλλον πιο εντατικά.