Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΕ: Αποδοκιμάζει την ενέργεια της ΕΠΟ για την απαγόρευση των "Ποντιακών" εμφανίσεων

ΠΟΕ: Αποδοκιμάζει την ενέργεια της ΕΠΟ για την απαγόρευση των "Ποντιακών" εμφανίσεων
ΠΟΕ: Αποδοκιμάζει την ενέργεια της ΕΠΟ για την απαγόρευση των "Ποντιακών" εμφανίσεων

Επιστολή προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέστειλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος παίρνοντας θέση όσων αφορά την απαγόρευση που επεβλήθη στις ποδοσφαιρικές ομάδες για την καθιέρωση στις εμφανίσεις των Ποδοσφαιρικών ομάδων, μηνυμάτων που αφορούν τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στην επιστολή της η ΠΟΕ, αναφέρει σχετικά:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, εκφράζει την βαθιά απογοήτευση και αποδοκιμασία του, για τον τρόπο με τον οποίο προβήκατε σε επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε ομάδες, με καταφανή ποντιακή ιστορία, οι οποίες εν όψη της εκατονταετίας της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, υιοθέτησαν εμφανίσεις με σχετικό περιεχόμενο. Αναφερόμαστε στις Π.Α.Ε. Απόλλων Πόντου (Καλαμαριάς) και Π.Α.Ε. Ποντίων Θρυλορίου.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχει αναγνωρισθεί από την Βουλή των Ελλήνων με ομόφωνο ψήφισμα της από το 1994. Η όποια αναφορά σε αυτή, προφανώς και δεν εμπεριέχει πολιτικό ή οποιασδήποτε μορφής φυλετικό περιεχόμενο πολύ περισσότερο δε, δεν προσβάλει την δημοσία αιδώ, καθώς το ζήτημα των Γενοκτονιών ανήκει στον σκληρό πυρήνα του διεθνούς δικαίου, κάθε έννοιας ανθρωπισμού και ως εκ τούτου καθίσταται πανανθρώπινο. Στην προκειμένη περίπτωση η αναγραφή στις εμφανίσεις των ομάδων των φράσεων «353.000 Μνήμη», «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ» κάθε άλλο παρά μπορεί να εκλάβει τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στο άρθρο 32 του κανονισμού της UEFA. Θα μπορούσαν να εκληφθούν ως συνθήματα κοινωνικής προτροπής, από αυτά που κατά καιρούς επιτρεπτώς έχουν εμφανισθεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι όπως «Σταματήστε τον ρατσισμό» και πολλά άλλα.

Επομένως κύριοι ο τρόπος με τον οποίο επιλέξατε να αντιδράσετε απέναντι σε αυτές τις ομάδες, υπερβαίνει τον ίδιο τον κανονισμό και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από κάποιον καλόπιστο τρίτο ως ένδειξη υπερβάλλοντος ζήλου ή ακόμα και ως κίνηση υπαγορευόμενη από «σκοπιμότητα».

Σύσσωμος ο ποντιακός Ελληνισμός αποδοκιμάζει αυτήν σας την ενέργεια και σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφαση επιβολής τιμωρίας και απαγόρευσης των συγκεκριμένων εμφανίσεων.

Σχετικά θέματα

- Αγωνίστηκε φορώντας την πολυσυζητημένη φανέλα για τη Γενοκτονία, η ΠΑΕ Ποντίων

- Πρόσκληση... διαρκείας του Απόλλωνα Πόντου, σε 50 Πόντιους καλλιτέχνες

- Καταγγέλλει παράβαση καθήκοντος η ΠΑΕ Ποντίων για το πρόστιμο της "φανέλας της Γενοκτονίας"

- Φορώντας την «απαγορευμένη» για τη Γενοκτονία φανέλα έτρεξαν στο Via Egnatia οι παίκτες της ΠΑΕ Ποντίων

- «Τραγική η απαγόρευση του μηνύματος για τη Γενοκτονία των Ποντίων»

- Απορρίφθηκε η ένσταση της ΠΑΕ Ποντίων από την Π.Ε. της ΕΠΣ Θράκης - Σκληρή απάντηση της ΠΑΕ Ποντίων

- Δεν φόρεσε την επετειακή φανέλα για την Γενοκτονία ο Απόλλων Πόντου, μετά τις εξελίξεις με ΠΑΕ Ποντίων

- Τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ποντίων λόγω της επετειακής φανέλας για τη Γενοκτονία

- Στη μνήμη των 353.000 - Αυτή είναι η φανέλα που επιθυμεί η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου

- Η ΕΠΟ απαγορεύει τα μηνύματα για τη Γενοκτονία στις φανέλες των Ποντιακών ομάδων

- Οι Πόντιοι βρήκαν τον τρόπο! Μήνυμα για τη Γενοκτονία με… χιούμορ!