Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Την Παμποντιακή Ομοσπονδία στα δικαστήρια στέλνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης


Τα κατορθώματα και η αρνητική παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη δυστυχώς δεν έχουν τελειωμό για μία ακόμα φορά. Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερη ανάρτηση μας "είναι αστείος και προσβλητικός ο τρόπος που αντιμετωπίζει, από τη πρώτη στιγμή που βρίσκεται στη θέση του δημάρχου της πόλης, ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα του πληθυσμού της, αυτού, των Ποντιακής καταγωγής κατοίκων της. Αυτού του πληθυσμού που τα 90 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην πορεία και τη σύγχρονη ιστορία της".

Αυτή τη φορά στέλνει στα δικαστήρια την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος μέσω ενός κλητήριου Θεσπίσματος που έφτασε στον Γεν. Γραμματέα της, καλώντας τον να παραστεί στο Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης επειδή το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 ήταν παρών στην πλατεία Αγ. Σοφίας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης εξέδρας για την πραγματοποίηση της κεντρικής εκδήλωσης Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την Παμποντιακή Ομοσπονδία, με τη δικαιολογία ότι παρέβηκε απαγορευτική διάταξη νόμου και χρησιμοποίησε τον παραπάνω χώρο, ενός χώρου οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης δυστυχώς αρνήθηκε να παραχωρήσει εκείνη την ημέρα.

Ο παραλογισμός βέβαια του δημάρχουν δεν έχει τέλος αν σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο της Παμποντιακής κ. Γεώργιο Παρχαρίδη για το ότι δεν έδωσε άδεια για τη χρήση της πλατείας λέγοντας του μάλιστα ότι θα στηρίξει τον φορέα και ότι θα μεριμνήσει από φέτος να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα σχετικά με τη χρήση της πλατείας του χρόνου για την καθιερωμένη κεντρική εκδήλωση Μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας. Επίσης σε κατ' ιδίαν συνομιλία που είχε ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε. με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης πριν λίγο καιρό ο κ. Παρχαρίδης ζήτησε εγγράφως τη συγνώμη του δημάρχου για όλα όσα συνέβησαν κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ.

Το άρθρο μας με τίτλο: Ένας "Μπουτάρης" ενώνει! παραμένει δυστυχώς βέβαια, ακόμα επίκαιρο...

Υ.Γ. Ποντιακής καταγωγής δημοτικοί σύμβουλοι υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη; Και αν ναι, τι λένε για την απόφαση του δημάρχου;