Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την Ιστορία και τον Πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου



Ολοκληρώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τη βράβευση των μαθητών και των μαθητριών που διακρίθηκαν, ο «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την Ιστορία και τον Πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου», που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και το Ερευνητικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) που συμμετείχαν στο διαγωνισμό παραλαμβάνοντας τα χρηματικά και τα αναμνηστικά τους έπαθλα.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθηγητής κ. Γεώργιος Παρχαρίδης «οι μαθητές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, διδάσκουν αλλά και διδάσκονται την Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Τα παιδιά αυτά στέλνουν ένα μήνυμα προς την Ελληνική Πολιτεία ότι η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού πρέπει να γίνει κτήμα όλων των Ελλήνων. Πάγιο αίτημα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας είναι να διδάσκεται η Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης».

Τόνισε πως αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στους γονείς που στήριξαν τα παιδιά στο διαγωνισμό όσο και τη δραστήρια Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας.

Ο υπ. Διδάκτορας και συντονιστής του Ερευνητικού κέντρου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα κ. Θεοδόσιος Κυριακίδης, τόνισε πως μέσα από το διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα να γίνει ευρύτερα γνωστό το ζήτημα και ο αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός ενός αγώνα ο οποίος αποτελεί ευθύνη, υποχρέωση και υπόσχεση σε αυτούς που υπέστησαν τις θηριωδίες ότι δεν θα τους ξεχάσουμε και θα αγωνιστούμε να ενταχθεί το έγκλημα αυτό στην παγκόσμια συλλογική μνήμη.

Τέλος ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Π.Ο.Ε. κ. Γρηγόριος Κεσαπίδης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό και τόνισε ότι ο θεσμός αυτός αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές δράσεις της νεολαίας.