Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

"Μια μεγάλη αγκαλιά για το μικρό Ραφαήλ" από την Ένωση Ποντίων Πιερίας

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας, συνεχίζοντας το πολύπλευρο κοινωνικό της έργο, διοργάνωσε, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, Μουσική Συναυλία Αγάπης για το μικρό Ραφαήλ, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013.

Το Θέατρο του πάρκου αποδείχθηκε μικρό να χωρέσει την ευαισθησία και την ανθρωπιά όλων αυτών που ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο αγάπης και αλληλεγγύης.

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου, και ιδιαίτερα των νέων παιδιών, που ήρθαν να καταθέσουν το περίσσευμα της αγάπης τους και γέμισαν ασφυκτικά τις κερκίδες του θεάτρου. Αλλά και όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση βρήκαν τον τρόπο να στείλουν το δικό τους μερίδιο ανθρωπιάς, δηλώνοντας παρόντες σ’ αυτή την προσπάθεια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας, που παρουσίασε τον, γεμάτο συμβολισμούς, πυρρίχιο χορό. Τον χορό της μάχης, του αγώνα και της επικράτησης της ελπίδας και της ζωής. Οι μικροί χορευτές ενθουσίασαν με την χορευτική τους αρτιότητα και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.


Στη συνέχεια ακολούθησε η συναυλία με τους εξαιρετικούς μουσικούς και ερμηνευτές που παρουσίασαν κλασικές επιτυχίες του ξένου και ελληνικού ρεπερτορίου. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο προσκλητήριό μας. Υπεύθυνοι Ενορχήστρωσης ήταν οι Κουτουζίδης Διονύσιος και Πουτιός Πέτρος ενώ την καλλιτεχνική Επιμέλεια έκανε ο Ζαμαντζάς Δημήτρης.

Οι καλλιτέχνες και ο κόσμος που συμμετείχαν στην εκδήλωση έστειλαν στην οικογένεια και στο μικρό Ραφαήλ τη θετική τους ενέργεια και την ευχή να περάσει με επιτυχία το πρόβλημα υγείας ώστε να μπορέσει να σκαρφαλώσει στις κορυφές του Ολύμπου, να κολυμπήσει στις θάλασσες της Πιερίας και να βρεθεί ξανά δίπλα στους συμμαθητές του που τον αγαπούν και τον σκέφτονται.

Από την εκδήλωση προέκυψε ένα σημαντικό ποσόν αλλά η προσπάθεια είναι σε εξέλιξη. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων Πιερίας ή απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε για το σκοπό αυτό.

   

Σχετικά άρθρα:

- Μουσική συναυλία αγάπης από την Ένωση Ποντίων Πιερίας

- Θεατρική παράσταση της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής για τον μικρό Ραφαήλ