Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Πολιτιστικό τριήμερο από το Σύλλογο Ποντίων Αναρράχης

Ο Σύλλογος Ποντίων Αναρράχης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στις τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή «Μελιού» στο εξωκλήσι «Παναγία η Μελιώτισα» στις την Πέμπτη 22, Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Αυγούστου 2013.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Συναυλία με την μεγάλη ελληνίδα ερμηνεύτρια, Ελένη Βιτάλη, σε μια διαδρομή – αναδρομή με τραγούδια από όλη της τη δισκογραφική πορεία. Η Ελένη Βιτάλη σε μία πληθωρική μουσική παράσταση όπου λαϊκοί ήχοι, παραδοσιακά μονοπάτια, έντεχνα και ροκ ακούσματα εναλλάσσουν ρυθμικά τη μουσική σκυτάλη. Οι ερμηνείες της Ελένης αγκαλιάζονται από τους ήχους της άταστης κιθάρας, του μπουζουκιού και του τζουρά του Δημήτρη Λάππα από τις μελωδίες του πιάνου και της μελόντικας του Νεοκλή Νεοφυτίδη συνομιλούν μαγικά με το όρθιο μπάσο της Αντωνίας Τσολάκη τον κρυστάλλινο ήχο που σκορπίζει το κανονάκι του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου και τα διονυσιακά κρουστά των δύο κορυφαίων κρουστών Γιάννη Παπαγιαννούλη και Κώστα Μερετάκη. Στο δυόμιση ωρών περίπου πρόγραμμα, αβίαστα ξετυλίγεται ένα ανεξάντλητο ρεπερτόριο με τραγούδια-σταθμούς της Ελένης Βιτάλη αλλά και … πειραχτικά τραγούδια άλλων δημιουργών, τραγούδια που μας “πειράζουν” όπως λέει η ίδια η Ελένη τα τραγούδια εκείνα, που δεν περνάνε απαρατήρητα, που δεν περνάνε χωρίς, κάθε φορά, να μας αγγίξουν στο άκουσμά τους… Συνταξιδιώτες της Ελένης Βιτάλη ο τραγουδοποιός Νίκος Ξύδης στην ηλεκτρική κιθάρα και στην καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης και η ηθοποιός και ερμηνεύτρια Βαλέρια Κουρούπη. Αυτό το καλοκαίρι, οι βραδιές είναι βεγγέρες με τραγούδια, με νότες, με αισιοδοξία και η Ελένη Βιτάλη με τη μουσική της παρέα, μας περιμένουν να τραγουδήσουμε να συγκινηθούμε, να επικοινωνήσουμε και γιατί όχι, να χορέψουμε σε δρόμους που αγάπησε, σε δρόμους που αγαπήσαμε…

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η βραδιά θα ξεκινήσει με χορευτικά συγκροτήματα τις περιοχής μας και θα ακολουθήσει Ποντιακό γλέντι μέχρι το πρωί με τους Διονύση Παυλίδη στη λύρα-κλαρίνο, Περικλή Φολτόπουλο στο τραγούδι, Λάκη Παναγιωτίδη στα πλήκτρα, Κυριάκο Χαϊτίδη στο νταούλι και την Δήμητρα Παπαγερίδου στο τραγούδι.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η τρίτη και τελευταία μας βραδιά θα ξεκινήσει με χορευτικά συγκροτήματα και θα ακολουθήσει Ποντιακό γλέντι μέχρι το πρωί με τους Γιώργο Δημητριάδη στη λύρα τραγούδι, Δημήτρη Κοσμίδη στη λύρα, Γιάννη Καραπαναγιωτίδη στο αρμόνιο-τραγούδι και τον Γρηγόρη Κυριακίδη στα ντραμς.