Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Νεολαία ΠΟΕ: Είμαστε οι άλλοι που δεν Γενοκτονήθηκαν, Έλληνες - Αρμένιοι - Ασσύριοι

Νεολαία ΠΟΕ: Είμαστε οι άλλοι που δεν Γενοκτονήθηκαν, Έλληνες - Αρμένιοι - Ασσύριοι
Νεολαία ΠΟΕ: Είμαστε οι άλλοι που δεν Γενοκτονήθηκαν, Έλληνες - Αρμένιοι - Ασσύριοι

Οι δηλώσεις του κυρίου Φίλη προκαλούν την αγανάκτηση όχι μόνον των Ποντίων, αλλά όλων των ελλήνων καθώς διαπιστώνουν πως ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος έχει την ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών της χώρας είναι ανιστόρητος και ημιμαθής.

Ο κύριος Φίλης επικαλούμενος την επιστήμη, της οποίας δεν είναι μέτοχος, καθώς και ιστορικούς, τους οποίους δεν ονομάζει, διατύπωσε την προσωπική του άποψη, πως η Γενοκτονία των Ποντίων δεν υφίσταται. Ο Υπουργός θα όφειλε εμπλουτίσει τη γνώση του, ώστε να δικαιούται να εκφράσει εμπεριστατωμένη άποψη διαβάζοντας τη σχετική βιβλιογραφία καθώς αποδεικνύεται αδιάβαστος διότι αγνοεί πως ο εμπνευστής του όρου Γενοκτονία Πολωνός νομικός, Ραφαήλ Λέμκιν την περιέγραψε βασιζόμενος στις θηριωδίες που διέπραξε το Κεμαλικό καθεστώς εναντίον των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων. Επιπλέον, πως η περίπτωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου απαντά στα στάδια της Γενοκτονίας, όπως τα διατύπωσε ο διεθνούς φήμης γενοκτονολόγος καθηγητής G. H. Stanton. Σύμφωνα με τον καθηγητή το τελευταίο στάδιο της γενοκτονίας είναι η άρνησή της από μέρους του θύτη και η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε στοιχείου, που να επιβεβαιώνει τη γενοκτονική του δράση. Το τελευταίο στάδιο στόχο έχει την αποσόβηση της μνήμης και την αποσιώπηση του γεγονότος. Σε αυτό, δυστυχώς ο Υπουργός Παιδείας ταυτίζεται με το σύγχρονο τούρκικο κράτος, που παρά τις διεθνείς αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από κυβερνήσεις κρατών και τη Διεθνή Ένωση των Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, συνεχίζει να αρνείται την Γενοκτονία που διέπραξε το καθεστώς των Κεμαλικών Νεοτούρκων. Ο κύριος Φίλης φαίνεται ακόμη να αγνοεί αλλά και να καταπατά τους νόμους του κράτους, τους οποίος ως Υπουργός, θα έπρεπε να υπηρετεί.

Τέλος, μας εξοργίζει η άποψή του Υπουργού πως η χρήση του όρου Γενοκτονία σε σχέση με τους Ποντίους υποβαθμίζει την έννοιά της! Μάλλον ο κύριος Φίλης υποβαθμίζει το Υπουργείο Παιδείας με την παρουσία του! Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή του από του Υπουργείο, προκειμένου να προληφθεί η εφαρμογή των προσωπικών του απόψεων. Δυστυχώς, ο κύριος Φίλης συνέχισε επάξια το έργο του προκατόχου του κυρίου Μπαλτά, ο οποίος έσπευσε να αφαιρέσει από την εξεταστέα και διδακτέα ύλη του μαθήματος της Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου το κεφαλαίο «Ο Παρευξείνιος Ελληνισμός κατά το 19ο και 20ο αιώνα», που αφορά στην Ιστορία του Πόντου. Απαιτούμε την επαναφορά του κεφαλαίου καθώς και την άμεση απομάκρυνση του κυρίου Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας!

Στους τόμους του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη, που περιέχουν ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν την γενοκτονική πρακτική των Νεοτούρκων, μεταξύ των αρχείων απαντώνται δηλώσεις τούρκων πολιτικών στη συνεδρίαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης το Μάιο του 1922. Ένας από αυτούς, ο Xακκί Xαμή μπέης, πολιτικός από τη Σινώπη του Πόντου δήλωσε «Το πρόσωπό μας θα είναι αιώνια κηλιδωμένο εξαιτίας των εκτοπίσεων. Eάν οι εκτοπισμοί γίνονται προκειμένου να δολοφονηθούν ανθρώπινες ψυχές, τότε κύριοι αυτό είναι άκρως αποτρόπαιο ζήτημα. Μας κηλιδώνει ενώπιον του σύμπαντος κόσμου. Γιατί τότε η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Τα είδα με τα δικά μου μάτια. Έχουν γίνει τέτοιες κακότητες, κύριοι, ώστε οι κακότητες που διαπράττουν σήμερα οι υπάλληλοί μας, δεν τις διαπράττει κανείς». Σήμερα ο κύριος Φίλης είναι εκτεθειμένος ενώπιων του σύμπαντος κόσμου και με τις απόψεις που διατυπώνει, δεν μπορεί να διατηρεί τη θέση του στο Υπουργείο Παιδείας.

Κλείνοντας να δηλώσουμε στον κύριο Φίλη πως είμαστε "οι άλλοι που δεν Γενοκτονήθηκαν", οι απόγονοι αυτών που επέζησαν της Γενοκτονίας και ως τέτοιοι δεν χρειαζόμαστε τη συμπόνια του. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι εμπνευσμένους πολιτικούς και ηγέτες που θα καταφέρουν να ανορθώσουν τη χώρα μας και όχι ημιμαθείς Υπουργούς.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γ. Κεσαπίδης

Η Γενική Γραμματέας
Α. Ζαμανίδου