Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε ο Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε ο Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»
Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε ο Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος» στο κέντρο δεξιώσεων "Ιστός".

Μέλη αλλά και φίλοι του συλλόγου τίμησαν τον σύλλογο με την παρουσία τους. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Παπαδόπουλος ευχαριστώντας για την παρουσία τους τους παρευρισκόμενους και δίνοντας ευχές σε όλους για ένα έτος γεμάτο με χαρά, υγεία και ευτυχία. Το λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κος. Παιδής Αθανάσιος ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο, σε όλους τους χορευτές και ειδικά στον πρόεδρο για όλα αυτά που κατάφερε με το διοικητικό του συμβούλιο σε τέσσερα χρόνια.

Τόνισε επίσης ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας είναι δίπλα στους Πόντιους και δε σε τέτοιους συλλόγους οι οποίοι κρατάνε τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων τους. Στη συνέχεια, τα «χάταλα» του συλλόγου άνοιξαν την χορευτική εκδήλωση με στιχάκια για τους μήνες και τις ημέρες στην ποντιακή διάλεκτο και συνέχισαν με πολλούς χορούς από διαφορετικές περιοχές του Πόντου παρέα με τις άλλες χορευτικές ομάδες του συλλόγου, των ενηλίκων και των εφήβων.


Κλείνοντας την χορευτική παράσταση ο πρόεδρος ευχαρίστησε την χοροδιδάσκαλο Σοφία Κέλογλου – Κυριλλίδου, η οποία και επιμελήθηκε  την χορευτική παράσταση, για όλη την συνεισφορά της στον σύλλογο. Τέλος, το ποντιακό γλέντι ξεκίνησε πάλι με τα παιδιά του συλλόγου, από την εφηβική χορευτική ομάδα αυτή τη φορά, με ένα μουσικό πρόγραμμα που ετοίμασαν μόνοι τους. Στην λύρα ο Γιάννης Παπαδόπουλος, στο νταούλι η Χριστίνα Ιωαννίδου και στο τραγούδι η Λίζα Μάλτα.

Την σκυτάλη για την συνέχιση του προγράμματος πήραν ο Θοδωρής Κυριλλίδης στην λύρα και ο Τάσος Κεϊσογλου στο νταούλι.