Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

17/08/2007 - 17/08/2017 | 10 Χρόνια e-Pontos.gr | 10 χρόνια ενημέρωση

17/08/2007 - 17/08/2017 | 10 Χρόνια e-Pontos.gr | 10 χρόνια ενημέρωση
17/08/2007 - 17/08/2017 | 10 Χρόνια e-Pontos.gr | 10 χρόνια ενημέρωση

17 Αυγούστου 2007. Καιρό πριν, παρατηρώ πως η ενημέρωση στον Ποντιακό χώρο γίνεται από 1-2 έντυπα μέσα. Όμως είναι πλέον φανερό πως η παραδοσιακή ενημέρωση περνάει στην επόμενη μέρα, στα ηλεκτρονικά μέσα.

Λείπει όμως από τον Ποντιακό χώρο. Λείπει ένα site με καθημερινή ενημέρωση γύρω από όσα συμβαίνουν, αποκλειστικά και μόνο στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Γιατί μόνο Ποντιακά; Γιατί αφενός η ύλη και το περιεχόμενο αυτών είναι ήδη πολύ μεγάλο.
Αφετέρου έχει ταυτότητα! Το λίγο από όλα, δεν ταιριάζει...

Πρώτη ανάρτηση για το e-Pontos με θέμα την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας.

Πέρασαν κιόλας 10 ολόκληρα χρόνια. 10 χρόνια καθημερινής πλέον ενημέρωσης με νέα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, ενδιαφέροντα άρθρα και ειδήσεις από τον Ποντιακό χώρο που ως σκοπό έχουν την ενημέρωση όλων μας γύρω από θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

10 ολόκληρα χρόνια, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φιέστες, αλλά με σοβαρότητα και εγκυρότητα, αμεσότητα και αφοσίωση στην ενημέρωση, καλύψαμε, παρουσιάσαμε, και συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τις μεγάλες Ποντιακές εκδηλώσεις αλλά και την καθημερινή ροή των ειδήσεων που αφορούν όλους τους Πόντιους, σε όλο τον κόσμο!

Στηρίξαμε και στηρίζουμε ως χορηγοί επικοινωνίας, καθημερινά πλέον, πλήθος εκδηλώσεων.

Καθημερινή ροή νέων και παρουσίαση της δραστηριότητας όλων των Ποντιακών Συλλόγων, Ομοσπονδιών, Πανελλαδικά και Πανευρωπαϊκά Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, Συναπαντήματα Ποντιακής Νεολαίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, κάλυψη με ρεπορτάζ αλλά και ζωντανή μετάδοση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας που πραγματοποιείται από τον Δεκαπενταύγουστο του 2010 στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα αλλά και στην Καστανιά Ημαθίας, αποκλειστικές συνεντεύξεις, άρθρα, αφιερώματα, Ποντιακές συνταγές, ιστορικά και λαογραφικά θέματα αλλά και παρουσίαση διαφόρων θεμάτων είναι η καθημερινή μας ύλη.

Στήριγμα του e-Pontos ήταν, είναι και θα παραμείνουν όλοι οι καθημερινοί αναγνώστες και οι Ποντιακοί Σύλλογοι που το αγκάλιασαν και το ανέδειξαν ως το καθημερινό Ποντιακό μέσο, για την ενημέρωση τους.

Το e-Pontos.gr μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια, καθιερώθηκε ως η μοναδική ηλεκτρονική εφημερίδα των Ποντίων σε όλο τον κόσμο με ύλη του ότι συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο στον Ποντιακό χώρο!

Να σημειώσουμε σε όλα αυτά ότι από τον Ιούλιο του 2011 λειτουργεί και το ραδιόφωνο του e-Pontos, το e-Pontos Radio, συμβάλλοντας και αυτό με τον τρόπο του στη διατήρηση και διάσωση της Ποντιακής μουσικής παράδοσης.

Όσο αν και περνούν τα χρόνια και το βάρος μεγαλώνει, ένα δεν θα αλλάξει σίγουρα. Η σοβαρότητα και η αφοσίωση σε αυτό που με Σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση έχουμε επιλέξει να κάνουμε...

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και αναγνώστες για την στήριξη και την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια!

Θεόφιλος Κωτσίδης

e-Pontos.gr

Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση...