Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Αποχαιρετά τη φετινή σεζόν η Ποντιακή επιθεώρηση «Ζωή και Κότα με χαβίτς και με κορκότα»

Αποχαιρετά τη φετινή σεζόν η Ποντιακή επιθεώρηση «Ζωή και Κότα με χαβίτς και με κορκότα»
Αποχαιρετά τη φετινή σεζόν η Ποντιακή επιθεώρηση «Ζωή και Κότα με χαβίτς και με κορκότα»

Με μια μεγάλη πανηγυρική παράσταση, με πολύ γέλιο, αλλά και με πολλές εκπλήξεις αποχαιρετά τη φετινή θριαμβευτική σεζόν η Ποντιακή επιθεώρηση «Ζωή και Κότα με χαβίτς και με κορκότα».

Στην παράσταση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, στις 9:00 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», θα τιμηθεί ο μεγάλος Έλληνας κωμικός Κώστας Βουτσάς, η συμμετοχή του οποίου αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη και συνετέλεσε αποφασιστικά στη θριαμβευτική πορεία της παράστασης. Ο κορυφαίος Πόντιος τραγουδιστής Στάθης Νικολαΐδης θα τραγουδήσει γνωστές επιτυχίες του, ενώ τη βραδιά θα κλείσει ο Βασίλης Καρράς, ο μεγάλος Πόντιος τραγουδιστής που δε ξεχνά ποτέ τις ρίζες του και δεν χάνει ευκαιρία να τραγουδά για τους συμπατριώτες του.

Η παράσταση «Ζωή και Κότα με χαβίτς και με κορκότα», μια σύγχρονη καυστική επιθεώρηση στην ποντιακή διάλεκτο, σε κείμενα Δημήτρη Πιπερίδη και Κώστα Βαμβακίδη, έκανε πρεμιέρα τον περασμένο χειμώνα στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Από τότε σημείωσε τεράστια επιτυχία με αποτέλεσμα να κλείσει έναν κύκλο 30 παραστάσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Συμμετέχουν οι Ποντιακοί Σύλλογοι του Δήμου Νεάπολης Συκεών:
- Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών
- Σύλλογος Ποντίων Πεύκων "Παρχάρ"
- Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης
- Ποντιακή Εστία Νεάπολης
- Άγιος Παύλος

Πρωταγωνιστούν οι: Κώστας Βουτσάς, Τάκης Βαμβακίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Χρυσάνθη Βαμβακίδη, Δημήτρης Πιπερίδης, Έρρικα Νικολαΐδου.

Χορηγός επικοινωνίας: e-Pontos.gr