Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Συνεχίζονται με Ποντιακή βραδιά σήμερα τα Ιώνια στον δήμο Δέλτα

Συνεχίζονται με Ποντιακή βραδιά σήμερα τα Ιώνια στον δήμο Δέλτα
Συνεχίζονται με Ποντιακή βραδιά σήμερα τα Ιώνια στον δήμο Δέλτα

Ξεκίνησαν χθες, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, τα «Ιώνια 2017», τα οποία διοργανώνονται από τις Δημοτικές Κοινότητες Διαβατών και Νέας Μαγνησίας υπό την αιγίδα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα. Μετά την παραδοσιακή βραδιά με το Χορευτικό Συγκρότημα Ιωνίας και το Χορευτικό ΚΑΠΗ Διαβατών, σειρά έχει απόψε η ποντιακή βραδιά με το Σύλλογο Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» και με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών όπως οι Στ. Πεσιρίδης, Δ. Τσαραμανίδης, Δ. Αθανασιάδης, Γ. Ελευθεριάδης, Π. Φωτιάδης, Δ. Μυστακίδης.

«Εδώ, στα δυτικά της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, υπάρχει και μια άλλη πλευρά, αυτή της πολιτιστικής δημιουργίας. Η λαϊκή παράδοση, η δημιουργικότητα των ανθρώπων μας, ο ζήλος των παιδιών μας, αλλά και σημαντικά ονόματα της μουσικής σκηνής συναντώνται φέτος στα Ιώνια. Αξίζουν πολλά μπράβο στους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων αλλά και στους ανθρώπους των πολιτιστικών συλλόγων που με βάση τον εθελοντισμό κρατούν το νήμα που συνδέει το παρόν με το παρελθόν της πατρίδας μας, αλλά και σε όλα τα τμήματα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις εκδηλώσεις. Φέτος ο Πόντος και η Κρήτη, το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι αλλά και ήχοι από το χθες, συναντώνται στις γιορτές των Διαβατών και της Νέας Μαγνησίας. Θέλω να προσκαλέσω όλους τους δημότες μας αλλά και τους Θεσσαλονικείς να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, οι οποίες πρέπει να πω ότι έχουν ελεύθερη είσοδο» δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος.   

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, παρουσιάζονται και προβάλλονται οι δραστηριότητες όλων των τμημάτων του ΚΠΟΔΔ και των Συλλόγων της περιοχής, ενώ φέτος θα εμφανιστούν σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης, οι «Les Au Revoir» και ο Νίκος Ζωιδάκης.

Στη διάρκεια των «Ιωνίων» κάτοικοι κι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αθλητικούς αγώνες, χορευτικές και μουσικές επιδείξεις, θέατρο, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας - βιβλίου και χειροτεχνημάτων καθώς και πολλές άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις οι οποίες χαρίζουν αξέχαστες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

Η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι 8.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα για σήμερα έχεις ως εξής:
Διαβατά (αύλειος χώρος Γυμνασίου Διαβατών)

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, Ποντιακή βραδιά με το Σύλλογο Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» και με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών: Στ. Πεσιρίδης, Δ. Τσαραμανίδης, Δ. Αθανασιάδης, Γ. Ελευθεριάδης, Π. Φωτιάδης, Δ. Μυστακίδης.

Πηγή: ThessNews