Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ποντίων λόγω της επετειακής φανέλας για τη Γενοκτονία

Τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ποντίων λόγω της επετειακής φανέλας για τη Γενοκτονία
Τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ποντίων λόγω της επετειακής φανέλας για τη Γενοκτονία

Το μεσημέρι της Κυριακής στο δημοτικό γήπεδο του Σιδηροχωρίου γίναμε μάρτυρες πρωτοφανής γεγονότων.

Στις 16:30 ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας κυπέλλου μεταξύ της  Αναγέννησης Παγουρίων και της ΠΑΕ Ποντίων, ο οποίος βέβαια δεν έγινε ποτέ κατόπιν απαγόρευσης της ΕΠΟ.

Ο λόγος της αναβολής ήταν η χρησιμοποίηση  της επετειακής φανέλας από τη μεριά των φιλοξενούμενων  με το μήνυμα "Δεν Ξεχνώ - Πάντα Τιμώ" αναφερόμενη φυσικά στις αλησμόνητες πατρίδες του Ποντιακού Ελληνισμού και την Γενοκτονία.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Στέφανος Κουμπαράκης, βασιζόμενος σε σχετικό έγγραφο της ΕΠΟ ακύρωσε την αναμέτρηση εξηγώντας στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων τους λόγους της απόφασης του.


Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ καθώς μετά την ακύρωση της αναμέτρησης και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για διεξαγωγή φιλικού αγώνα, απόφαση η οποία άλλαξε από τη μεριά των γηπεδούχων για λόγους που προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστοι.

Σύμφωνα βέβαια με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ποντίων, κ. Μιχάλη Κακουλίδη, η πλευρά της Αναγέννησης Παγουρίων άλλαξε γνώμη για τη διεξαγωγή φιλικού έπειτα από τηλέφωνο που δέχθηκαν από τον διευθυντή της ΕΠΣ Θράκης, κ. Κομνηνό.

Ο κ.Κακουλίδης διαμήνυσε ότι θα πάει το θέμα δικαστικά και θα υποβάλλει μήνυση καθώς θεωρεί ότι το έγγραφο με της ρητές οδηγίες της ΕΠΟ αποτελεί προσωπικές θέσεις του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ και δεν έχει νομική υπόσταση.

Τέλος είναι βέβαιο πως οι φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο άλλα περίμεναν να δουν και άλλα τελικά είδαν, είναι όμως σίγουρο πως αυτή η υπόθεση δεν τελείωσε εδώ.


Δηλώσεις Μιχάλη Κακουλίδη - Πρόεδρος ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου:

Μόλις παραλάβαμε το φύλλο αγώνος από τον διαιτητή κύριο Κουμπαράκη.

Η αιτία της μη διεξαγωγής του αγώνα όπως έχει αναγράψει στο φύλλο αγώνος είναι το έγγραφο το οποίο έχει περιέλθει στα γραφεία της ΕΠΣ Θράκης και το οποίο κοινοποιήθηκε σε εμάς χθες (Σάββατο 16/9) είναι μία γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας από τον δικηγόρο κύριο Βασίλη Σαράκη, ο οποίος λέει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η φανέλα η οποία προσβάλει το κοινωνικό δημόσιο αίσθημα.

Η συνέχεια των δηλώσεων στο video που ακολουθεί.