Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τίμησαν την Παναγία οι Πόντιοι στην Αυστραλία

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τίμησαν την Παναγία οι Πόντιοι στην Αυστραλία
Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τίμησαν την Παναγία οι Πόντιοι στην Αυστραλία

Με Θεία Λειτουργία, λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Σουμελά (της προστάτιδας των Ποντίων) και με τρικούβερτα γλέντια τίμησαν και τιμούν οι Πόντιοι του Σύδνεϋ και του Wollongong τη μεγάλη εορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Το Σάββατο το βράδυ, ο Ποντοξενιτέας επέλεξε την Λέσχη της Κυπριακής Κοινότητας για τον πανηγυρικό του χορό. Στις φωτό, στιγμιότυπα από την παράσταση των δύο χορευτικών συγκροτημάτων του Ποντοξενιτέα, οι «μικροί» και οι «μεγάλοι».

Στον σύντομο χαιρετισμό της στην κατάμεστη αίθουσα, η πρόεδρος του Ποντοξενιτέα κα. Μαρία Άνθονυ εξέφρασε την ευχαριστίες της για την ανταπόκριση τόσων νέων στο κάλεσμα της Αδελφότητας. Πολλοί πρώην χορευτές του Ποντοξενιτέα ξαναέσμιξαν το Σάββατο το βράδυ ύστερα από αρκετά χρόνια απουσίας.

Όπως δήλωσε και η κα. Άνθονυ: «Ήταν πολύ όμορφο βλέποντας τόσα παλαιά στελέχη των χορευτικών συγκροτημάτων του Ποντοξενιτέα να ξαναέρχονται στο χορό του Συλλόγου, πλέον με δικά τους παιδιά. Έτσι εξασφαλίζουμε το μέλλον της Αδελφότητας - με τη νέα γενιά δίπλα στους ιδρυτές.»

«Τα τρία ποντιακά σωματεία της Νέας Νοτίου Ουαλίας συνεργάζονται συλλογικά για την δυνάμωση του Ποντιακού στοιχείου στην πολιτεία μας. Η δραστηριότητά τους γύρω από θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού - όλοι μαζί - έχει σκοπό και την συνεργασία και με άλλους ομογενειακούς και μη-
ελληνικούς φορείς,» συνέχισε η κα. Άνθονυ.

Μεταξύ των επισήμων ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας κ. Παναγιώτης Παπουλίδης, η κα. Μέλπω Καϊμασίδου (πρόεδρος της Αδελφότητας «Παναγία Σουμελά»), η κα. Βούλα Τσαχουρίδη (Σύλλογος «Ακρίτες του Πόντου» Μελβούρνης), ο κ. Νίκος Χρυσοστομίδης (Σύλλογος Ποντίων Wollongong), ο κ. Απόστολος Τσάνης (Διακοινοτική Επιτροπή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής), η κα. Αναστασία Καρακομινάκη και η κα. Νένα Πλαμπούση (Παμμακεδονική Ένωση ΝΝΟ), ο κ. Παλιάρος (πρόεδρος, Κρητηκής Αδελφότητας), ο κ. Χρήστος Παζαρίδης (Παν-Θρακικός Σύλλογος «Δημόκριτος»).

Την Κυριακή, μέλη και φίλοι των σωματείων εκκλησιάστηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο.