Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Με κατάνυξη υποδέχτηκαν την εικόνα της Παναγία Σουμελά στα Τρίκαλα

Με κατάνυξη υποδέχτηκαν την εικόνα της Παναγία Σουμελά στα Τρίκαλα
Με κατάνυξη υποδέχτηκαν την εικόνα της Παναγία Σουμελά στα Τρίκαλα

Με ευσέβεια και κατάνυξη χιλιάδες κάτοικοι των Τρικάλων, οι οποίοι δημιούργησαν ουρές πολλών εκατοντάδων μέτρων, υποδέχτηκαν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα, την Ιστορική και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά από την ομώνυμη Ιερά Μονή.

Με ευλάβεια κλήρος και λαός έσκυψαν κατανυκτικά το κεφάλι σε ένα από τα ιερότερα σεβάσματα και κειμήλια του γένους των Ελλήνων του Πόντου. Η Ιερά Εικόνα φυλάσσεται στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στα υψώματα του Βερμίου, στην Καστανιά Ημαθίας.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων το ιστορικό Κειμήλιο του Πόντου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών, τα λάβαρα του τοπικού συλλόγου Ποντίων, τα εξαπτέρυγα και ακολουθούσαν οι ιερείς και οι διάκονοι, η Ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Κατά τη διάρκεια της πομπής πλήθος πιστών έραιναν την Θαυματουργή Εικόνα με ροδοπέταλα.

Την Εικόνα της Παναγίας Σουμελά μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Αθηναγόρα Μπίρδα, αλλά και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» κ. Γιώργο Τανιμανίδη και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.


Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων Χοροστάτησε κατά την διάρκεια του Εσπερινού συμπαραστατούμενος από την συνοδεία του και πολλούς ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Στο τέλος του Εσπερινού, μετά την προσφώνηση του Ποιμενάρχου μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων κήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο ομιλώντας περί της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ευχήθηκε δε η Χάρη Της να επισκιάζει όλους τους πιστούς.

Ακολούθησε στην συνέχεια η προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» κ. Γιώργο Τανιμανίδη.

Με την ευκαιρία της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος βράβευσε τον κ. Τανιμανίδη για την πολυετή προσφορά του το Παράσημο του Αγίου Βησσαρίωνος και τον Τίμιο Σταυρό.