Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Την Ποντιακή γαστρονομία παρουσιάζουν οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Την Ποντιακή γαστρονομία παρουσιάζουν οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη
Την Ποντιακή γαστρονομία παρουσιάζουν οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτιστικής του δράσης, διοργανώνει τον 2ο κύκλο συζητήσεων του για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018. Ως θέμα αυτού ορίστηκε η ποντιακή γαστρονομία.

Συγκεκριμένα, θα γίνει παρουσίαση του ετήσιου ημερολογίου του συλλόγου για το 2018, με επιλεχθείσα θεματολογία την ποντιακή κουζίνα. Την επιμέλεια του ανέλαβαν, όπως και κάθε χρόνο, μέλη του Συλλόγου.

Η παρουσίαση θα γίνει με τη συνδρομή της κυρίας Βασιλειάδου Ελένης, ιδιοκτήτριας της εταιρίας παραδοσιακών προϊόντων «Βερμίου Γης». Μαγειρεύοντας ορισμένα φαγητά του ημερολογίου, θα αναλύσει τη διαδικασία παρασκευής τους, καθώς επίσης την αξία και τα οφέλη τους.

Οι συνταγές που χρησιμοποιήθηκαν, “διαγωνίστηκαν” στο Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας, που πραγματοποιείται από το 2015 εως και σήμερα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς». Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εορτασμού της Αγίας Μαρίνας. Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της θρεπτικής αξίας της ποντιακής κουζίνας, μέσα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:30, στα γραφεία του Συλλόγου, Πετροπουλακιδών 3 (Αγίου Δημητρίου με Ιασωνίδου).

Σχετικά θέματα