Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ετήσια τακτική Γ.Σ. και εκλογές του Σ.Πο.Σ. Θεσσαλονίκης της Π.Ο.Ε.

Ετήσια τακτική Γ.Σ. και εκλογές του Σ.Πο.Σ. Θεσσαλονίκης της Π.Ο.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Πο.Σ. Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με απόφαση του προσδιόρισε την ημερομηνία διεξαγωγής της Περιφερειακής Συνόδου των μελών (Γενική Συνέλευση) το οποίο θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη, την 6η Οκτωβρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, με θέματα:

1) Εκλογή Προέδρου, Γραμματέα της Συνελεύσεως και 3μελούς εφορευτικής επιτροπής
2) Λογοδοσία Απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
3) Συζήτηση επί των πεπραγμένων και της λογοδοσίας του Δ.Σ.
4) Απόφαση για την απαλλαγή ή μη του Δ.Σ από κάθε ευθύνη.
5) Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Δ.Σ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 13 Οκτωβρίου 2013 στον ίδιο τόπο, με τα ίδια θέματα και την ίδια ώρα.

Διευκρινίζεται ότι στο Συνέδριο αυτό που έχει ως θέμα αρχαιρεσίες, τα σωματεία - μέλη σύμφωνα με το άρθρο 16 του καταστατικού, συμμετέχουν μόνο δια των προέδρων τους ή των αναπληρωτών τους και με έναν εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο οριζόμενο από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου θα έχουν όσα μέλη τακτοποιηθούν οικονομικά μέχρι την έναρξη της Συνόδου.
     
Παρακαλούνται οι Σύνεδροι που θα τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις του σωματείου τους την ημέρα του συνεδρίου να προσέλθουν στο χώρο του συνεδρίου τουλάχιστον μια ώρα πριν από την έναρξη των εργασιών.

Παρακαλούνται οι Πρόεδροι των σωματείων - μελών που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο να προσκομίσουν απόφαση συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου τους σε σώμα και σε περίπτωση συμμετοχής άλλου μέλους αντί του προέδρου, απόφαση του Δ.Σ. με την οποία να ορίζεται αντιπρόσωπος για το Συγκεκριμένο Συνέδριο.

Οι υποψηφιότητες για το διοικητικό συμβούλιο του Σ.Πο.Σ. πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι 4 Οκτωβρίου 2013 ώστε να διευκολυνθεί η διοίκηση στο έργο της προετοιμασίας του συνεδρίου και των αρχαιρεσιών.

Κατά την ημέρα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών των Σ.Πο.Σ. της Π.Ο.Ε. διενεργούνται παράλληλα εκλογές για την ανάδειξη (ισαρίθμων με τους Σ.Πο.Σ.) 9μελών Περιφερειακών Επιτροπών Νεολαίας.

Στην εκλογή των 9μελών Περιφερειακών Επιτροπών Νεολαίας κάθε σύλλογος συμμετέχει με έναν έως τρεις εκπροσώπους ηλικίας 18-30 ετών, οι οποίοι προέρχονται από το τμήμα νεολαίας του εκάστοτε συλλόγου.

Σε περίπτωση έλλειψης συγκροτημένου τμήματος νεολαίας, τους εκπροσώπους - εκλογείς των 9μελών Π.Ε.Ν. ορίζει το Δ.Σ. του συλλόγου με επίσημο έγγραφο.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων, εκλογείς των 9μελών Π.Ε.Ν., έχουν παράλληλα δικαίωμα εκλέγεσθαι ως μέλη των άνω επιτροπών.

Τα εννέα (9) μέλη κάθε Περιφερειακής Επιτροπής εκλέγουν μεταξύ τους με μυστική ψηφοφορία τον Συντονιστή, τον Αναπληρωτή Συντονιστή και τον Γραμματέα.

Με ευχαριστίες και εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Επαμεινώνδας Φαχαντίδης
Oμ. Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ.

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργία Κυριακίδου
Καθηγήτρια

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων
Νομού Θεσσαλονίκης
Λ. Νίκης 1
Θεσσαλονίκη
Τ.Κ. 54624
Τηλ. 2310227822
Fax 2310227213
www.poe.org.gr
thes@poe.org.gr


Σχετικά θέματα:

- Εκλογές για την ανάδειξη νέων Δ.Σ. στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

- Ετήσια τακτική Γ.Σ. και εκλογές του Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας της Π.Ο.Ε.

 - Ετήσια τακτική Γ.Σ. και εκλογές του Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος & Νήσων της Π.Ο.Ε.